Reactie op toespraak van president Bouterse

Date

Terwijl de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) heel serieus bezig is oplossing te zoeken voor de crisis van het land, was president Bouterse bezig grapjes te maken in OCER. Kennelijk was de lage opkomst in OCER de oorzaak van zijn grapjes. President Bouterse zei dat er maskers gevallen zijn. Inderdaad zijn er maskers gevallen, maar zeker niet van de oppositie, kennelijk die van president Bouterse. Zijn masker is gevallen vanwege het feit, dat hij de soevereiniteit van Suriname weggeeft voor een bordje linzensoep. Wat een valse nationalist. Door het corruptief en verspillend beleid heeft president Bouterse het land gestort in grote ellende en hij schuift de schuld in andermans schoenen. Dit is de ‘a no mi’ cultuur van president Bouterse. Deze president is bekend om zijn “lenen en uitgeven” Nyan, Dringi, Prisiri. Een appeltje voor de dorst bewaren komt niet voor in zijn woordenboek.  Zelfs ongeboren Surinamers hebben al een lening dankzij ene Desi. Hij heeft een hypotheek gevestigd op de volgende generatie en dat is immoreel leiderschap. En hij feliciteert het volk met de IMF lening, dat is een vorm van treiteren.

De IMF lening ziet de president als overwinning voor het volk, terwijl hij het geld van het volk heeft verbrast. Dat zijn de slapeloze nachten. Hij onderkent dat velen het moeilijk hebben, hij beloofde  zijn volgelingen dat zij uit de situatie zullen geraken. Weer een loze belofte van hem. Hij raakt compleet verstrikt in zijn eigen web. Tot nu toe heeft hij zijn beloftes niet kunnen waarmaken. Bouterse zegt dat de oppositie het IMF gevraagd heeft geen geld te geven aan de huidige regering, dat is bezijden de waarheid. De oppositie heeft opheldering gevraagd over de lening van het IMF en haar zorgpunten kenbaar gemaakt. De president zegt dat zijn Kabinet zoveel werk heeft verzet, en “ene Chandrika” komt met “ik heb een plan”. En hij heeft ook 4.5 miljard om dit uit te voeren. Bouterse zegt er zeker van te zijn dat in het plan “alleen maar b.s. staat”.  President Bouterse weet dat de VHP een goed plan heeft, daarom maakt hij grappen er over. Zijn plan heeft een bedel en leningcultuur. Ons plan heeft productiecultuur door middel van hard werken. President Bouterse gaat a.s. dinsdag een herstelplan presenteren in het parlement. Hopelijk staat er in zijn plan geen ‘b.s’, om maar de woorden van de president te gebruiken. Er is inderdaad “zoveel werk” verzet door deze regering dat wij bijna failliet zijn geraakt. Er is zoveel werk verzet dat het volk 50% armer is geworden. Er is zoveel werk verzet dat de valutakoers elke dag stijgt. Er is zoveel werk verzet dat stroom- water-en telefoontarieven omhoog zijn gegaan. Er is zoveel werk verzet dat de zware criminaliteit schrikbarend toeneemt. President Bouterse had in het parlement gezegd dat hij met een ieder gaat samenwerken. Wat heeft de president met de adviezen van het FEP gedaan? De adviezen heeft hij naast zich neergelegd. Is dit niet verbijsterend in tijden dat de president de mond vol heeft van samenwerken? De VHP heeft degelijk een plan om uit de crisis te geraken. Laat de regering haar mandaat teruggeven aan het volk en de VHP zal haar plan presenteren aan het volk en niet aan deze corrupte regering.  De president gaf verder aan dat het volk op hem gestemd heeft, dus niemand haalt hem weg. Hij zei verder dat er gedemonstreerd wordt, terwijl niet eens een tiende van de mensen die op hem gestemd hebben, op straat gebracht kan worden. President kunt u aangeven hoeveelste deel van het volk aanwezig was toen u in oktober 2005 gedemonstreerd heeft tegen het beleid van regering Venetiaan? Kunt u ook aangeven hoeveelste deel van het volk aanwezig was in OCER  op zaterdag 28 mei? De VHP zal wel strijd leveren voor lotsverbetering van het volk. Wij gaan het volk niet in de steek laten.

 

Persbericht: VHP mediacommissie

More
articles