ABOP doet felle uitspraken over regering

Tijdens de massameeting van de Abop gisteren in het Flamboyant Park zijn er felle uitspraken gedaan over de regering Bouterse-Adhin.  De spits werd afgebeten door de ondervoorzitter van de partij, Marinus Cambiel.  “Het gaat niet om propaganda, maar om de weg waar Suriname op gaat. Suriname is in vuur.  Sranang e brong.”

Cambiel zei verder dat de massameeting georganiseerd is om duidelijk te maken dat bepaalde zaken in het land niet zo door kunnen gaan. “Men zegt dat er binnenkort SRD300,- voor een gascylinder betaald zal moeten worden in Sipaliwini. Hoe zal men dan de eerste levensbehoeften  kunnen aanschaffen waarvan de prijzen ook opgeschroefd moeten worden?” De ondervoorzitter vindt dat men geen stroomrekeningen moet betalen. “Laten ze maar de stroomaansluitingen afsluiten. Als ze het geld niet krijgen, kunnen ze niets. Ze helpen ons met niets. Deze regering neemt een loopje met ons. Ze moeten opstappen.”

Volgens Abop-parlementariër Edward Belfort, verkondigt de president alleen maar leugens. “Alle prijzen worden verhoogd. In het parlement heb ik hem gevraagd wat hij zal doen om de koers te laten zakken. Hij gaf aan dat de koers na de verkiezing zal droppen, maar die gaat juist omhoog.

Ik scheld de president niet uit, maar ik zeg alleen maar dat hij jokt. Ye, ley, yeley, yeley.”  Belfort zei voorts dat NDP’er Andre Misiekaba gezegd had dat Suriname een Dubai zou worden, in plaats daarvan is Suriname een Pina Bai geworden. “

Abop-parlementariër Dinotha Vorswijk stond ook stil bij de financieel-economische situatie van het land en de gevolgen hiervan voor de jongeren. Volgens haar heeft de regering geen beleid voor jongeren. Afgestudeerden van de Anton de Kom Universiteit toucheren slechts SRD1600,- maar de huidige regering zegt volgens Vorswijk dat dit niet hun schuld is. De parlementariër vraagt zich af wiens schuld het dan wel is. In het verlengde daarvan merkte zij op dat de Front-regering US-dollar 900 miljoen in de Staatskas gelaten heeft maar dat Suriname nu geld moet lenen.

Abop-voorzitter Ronny Brunswijk vindt dat Suriname niet naar het IMF hoefde te stappen om geld te lenen, de Staat had op de deur van Nederland kunnen kloppen. “Nederland is de redding voor Suriname en geen IMF, daarnaast kon men ook leunen op het geld van Staatsolie en Surgold.”

More
articles