SWM neemt werkzaamheden Dienst Watervoorziening over

De leden van de Bond Personeel Dienst Watervoorziening (BPDW) zijn vanaf vanmorgen in actie gegaan. De bond telt ongeveer driehonderd medewerkers. BPDW heeft dinsdag na een oriëntatiebezoek aan de plek Apoera, vernomen dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) de stations heeft overgenomen in de kustvlakte. De voorzitter van de bond, Julius Bear, zegt er wel van op de hoogte te zijn dat een aantal stations in de districten Commewijne, Nickerie en Saramacca overgeheveld zou worden aan de SWM, maar de regering heeft nooit aangegeven wanneer dat zou gebeuren. Marlon Oosterling, oud directeur van de Dienst Watervoorziening, nu huidig directeur van de SWM zegt eveneens dat de regering afspraken heeft gemaakt met de bond om de werkzaamheden bij de kunstvlakte over te nemen. “We hebben niet exact aangegeven wanneer dat zou gebeuren, dus daarop moest de bond voorbereid zijn”, zegt Oosterling aan De West.

Volgens Oosterling maakt men er een probleem van, omdat de mensen in het binnenland die voorheen niet voor water betaalden, dat nu wel moeten doen. De bond vindt het niet kunnen, dat de SWM nu overneemt nadat alle stations zijn opgeknapt met de middelen van de Dienst Watervoorziening. De BPDW is ook niet van plan werk te verrichten, terwijl de vlaggen van de SWM daar wapperen. Toen Oosterling nog de leiding had bij Dienst Watervoorziening is er een overeenkomst getekend voor verzelfstandiging met de Bond Dienst Watervoorziening. Daarom is de bond zeer ontevreden dat Oosterling zich niet heeft gehouden aan de afspraken. De bond krijgt het gevoel dat de mensen langzamerhand worden weggewerkt.

De bond heeft gisteren een brief gericht aan de president en verwacht een vervolggesprek met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson om deze problemen opnieuw te bespreken. Morgen wordt de actie verscherpt als er geen stappen door de regering worden ondernomen.

Door Kimberley Fräser

More
articles