Ambtenaren morgen eerder van het werk

“ Dit is allemaal misleiding waarmee men bezig is. Het is niet correct. De landsdienaren zijn vrijgesteld en of mogen morgen eerder van het werk.” Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan De West betreffende de pro-regeringsdemonstratie van de NDP aanstaande vrijdagmiddag op het Onafhankelijkheidsplein.

Volgens de politicus hebben de landsdienaren vandaag vernomen dat ze eerder van het werk mogen om de pro-regeringsdemonstratie van de NDP bij te wonen. Santokhi vertelt dat de VHP aan geen van de acties die morgen op het Onafhankelijkheidsplan gehouden wordt, deelneemt. “ Wij hebben als VHP vergaderd en er is besloten om elke actie die gericht is voor de verbetering van de situatie van het land te ondersteunen maar dan op een afstand.

Volgens Santokhi lag het in de bedoeling om de achterban te mobiliseren, maar gelet op de pro-regeringsdemonstratie is er van afgezien om clashes te voorkomen. De VHP gaat niet voor confrontaties. “ De NDP heeft mensen opgeroepen, laat ambtenaren vroeg van het werk gaan. Dit alles is misleiding en het is helemaal niet correct naar het volk toe.” Santokhi geeft verder aan dat dit weer een slecht beeld van de NDP geeft. Het lijkt dat de NDP doorgaat met manipulaties in plaats dat ze het land uit de crisis haalt.

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, vertelt aan De West dat de groene partij ook geen formele ondersteuning geeft aan de verschillende acties. “ Mensen zijn vrij om aan de acties mee te doen, dus we gaan de mensen niet verbieden. In het verlengde hiervan is het belangrijk aan te halen dat er geen contact is met de actievoerenden van de groep `Wij zijn moe.’

Door Ivan Summerville

More
articles