Mahinder Jogi: ‘Regering nam mensen in dienst om stemmen te trekken’

(foto: Regillio Derby).

De regering heeft vorig jaar ruim vijfduizend mensen in dienst genomen om stemmen te trekken en niet omdat er behoefte was aan personeel bij de overheid. Dat zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi tegenover De West naar aanleiding van de bevestiging van de Rekenkamer in het jaarverslag 2015 dat afgelopen jaar een groot aantal mensen in tijdelijke dienst is genomen als ambtenaar. Het gaat om 4.822 personen.

“Elke regering neemt tijdens de verkiezingen mensen in dienst, maar een verantwoordelijke regering bekommert zich wel over het wel en wee van de bevolking en legt zichzelf beperkingen op, zodat er geen scheefgroei ontstaat in het ambtenarenapparaat”, aldus Jogi. Hij zegt dat met het aannemen van ruim vijfduizend mensen binnen de overheid de staatshuishouding nog zwaarder is geworden, terwijl de vooruitzichten al niet positief waren. Volgens hem heeft de regering willens en wetens onverantwoordelijk gehandeld met de bedoeling stemmen te vergaren. Met deze tactiek heeft de regering wel ruim 20.000 stemmen meer gekregen, maar heeft daarmee ook de samenleving belast met deze uitgaven. “Als de regering gemiddeld SRD 1000 per maand betaalt aan zo een ambtenaar, betekent het dat op maandbasis de regering ruim SRD 5 miljoen extra moet uitgeven. Deze SRD 5 miljoen wordt vanuit de samenleving gehaald, terwijl de samenleving al gebukt gaat onder maatregelen die het gevolg zijn van het verspillend beleid van deze regering”, aldus Jogi. Hij zegt dat deze extra middelen konden worden ingezet in de agrarische sector, zodat er na twee tot drie jaar een structureel rendement eruit gehaald kon worden.

Ook konden deze middelen worden geïnvesteerd in de onderwijssector. “Maar deze regering is steeds bezig geweest met populisme en heeft steeds gekeken naar eigen belangen”, vindt Jogi. Doordat de regering niet vooruit heeft gekeken, is het begrotingstekort steeds toegenomen en wordt er thans in het parlement gevochten om de Wet op de Staatschuld te wijzigen. “De regering heeft zichzelf klem gemanoeuvreerd”, aldus Jogi. Hij verwacht nog meer onrust in de samenleving aangezien de valutamarkt nog niet onder controle is.

-door Seshma Bissesar-

More
articles