AVD afgesloten met ruim 4200 deelnemers

De 52ste editie van de BVSS/ Fernandes Avondvierdaagse startte afgelopen woensdag met ‘slechts’ 3500 deelnemers, veel minder dan de voorgaande jaren. In de daaropvolgende drie dagen is het aantal deelnemers toch toegenomen en werd de traditionele wandelloop zaterdag met 4275 lopers afgesloten. Purcy Olivieira, voorzitter van de organiserende Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) is uiterst tevreden met het uiteindelijke aantal deelnemers als gelet wordt op het feit dat op de eerste dag veel minder lopers aan de start verschenen. Volgens Olivieira hebben de actieve deelnemers betaald  om de passieve lopers vier dagen lang te entertainen door de straten van Paramaribo.
Olivieira spreekt berichten tegen dat er in vergelijking met het afgelopen jaar oftewel het verkiezingsjaar het aantal aan lopers was afgenomen. “Dat is helemaal niet het geval. We letten niet op mensen die valse informatie doorgeven. We letten op mensen die deelnemen aan de AVD en anderen die op hun manier van de wandelmars genieten. De lopers hebben zich heel lang voorbereid om vier dagen van de wandelmars te genieten. We gaan niet op stoorzenders letten,” zegt de BVSS-voorzitter.
Volgens Olivieira kan zijn organisatie de lopers, politie, EHBD, militairen, sponsoren en andere stakeholders alleen maar complimenteren voor het succes omdat er zich geen enkele calamiteit heeft voorgedaan. “Gelukkig, anders zouden de kranten er bol van staan,” zegt hij met enige trots. Olivieira vermeldt dat er volgend jaar wat veranderingen zullen komen. Zo zal er strenger gelet worden op de individuele lopers. Dit vanwege het feit dat deze groep toeneemt. Olivieira: “Tot dit jaar konden ze op hun eigen tijdstip vertrekken, maar dat zal vanaf de 53ste editie niet meer het geval zijn. Een ieder zal op een vastgestelde tijd moeten vertrekken.”
De seniorengroep van Tuberoos wist twee prijzen in de wacht te slepen, te weten de Super- en de Publieksprijs.
Charita Bramerloo die voor het vierde jaar voor Tuberoos onder leiding van Urwien Goedhart loopt, is evenals de andere groepsleden tevreden met de twee prijzen. In verband met het thema ‘Obesitas is Negatieve ballast” had de groep ervoor gekozen om met keukengerei zoals ketel, zeef, kannen en lepels te lopen. De klederdracht van de groep was vervaardigd van keukengordijnstof en Tuberoos zong toepasselijke liederen zoals ‘elke keuken heeft een keuken prinses’.
Bij de junioren is Libi Trobi Krioro voor de derde keer op rij op de eerste plaats geëindigd.
De groep krijgt ook de Publieksprijs. De Bikers eindigen als tweede en The Beauty Little Models derde.
De Verkeersbrigadiertjes krijgen de prijs voor Meest Gedisciplineerde Groep.
Verder: Raimo Gemerts Connection (Speciale Prijs) en Reik Elkaar de Hand (Themaprijs). Andere winnaars bij de senioren zijn Naks & Prefuru (Speciale Culturele Prijs), Youth of Tomorrow (Themaprijs), Umodja Brassband (Meest Muzikale Groep), Nengre Kondre Krioro (Meest Originele Groep) ‘s Lands Hospitaal (Meest Gedisciplineerde Groep). Motivatieprijzen: Chinese Women Federation of Suriname en Haïti Team Spirit.

door Ivan Summerville

More
articles