Tekort aan paspoorten eind april opgelost

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft geen paspoorten meer in voorraad. Volgens John Sahari, directeur CBB, zal dit probleem eind april opgelost zijn. De Canadese leverancier van de paspoorten, Canadian Bank Note (CBN), kampt thans met een technisch probleem aan de drukmachines, waardoor er geen paspoorten gedrukt kunnen worden.

Sahari vertelt aan De West dat er in de maand februari een lading van 26.000 paspoorten geleverd zou moeten zijn, maar vanwege het technische probleem bij CBN kon de levering geen voortgang vinden. Voor wat het aantal aanvragen betreft, zegt Sahari dat er ruim vijfduizend wachtenden zijn. Mensen die dringend naar het buitenland moeten afreizen, kunnen een noodpaspoort krijgen.

Volgens de directeur van CBB kon het bureau niet voorkomen dat er een tekort is, omdat Suriname niet zelf paspoorten drukt.

Het wel of niet laten drukken van paspoorten wordt op beleidsniveau bepaald. “ Wanneer de paspoorten in de periode van eind april binnen zijn, worden de ruim vijfduizend wachtenden geholpen”, aldus Sahari.

-door Ivan Summerville-

More
articles