Steenslag in een zak

N.V. Grassalco heeft vandaag steenslag in zakken gelaunched. Grassalco heeft als doel om het product steenslag toegankelijker te maken voor elke consument. Volgens de directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, moet je als onderneming innovatief te werk gaan wanneer het bedrijf moeilijke tijden doormaakt.

Akiemboto geeft verder aan dat het bedrijf, gelet op de cijfers van de verkoop die terugliep, gedwongen was om creatief te werk te gaan om zo de klantenkring te behouden en ook uit te breiden. “Samen met het team van de salesafdeling van Grassalco kwam het initiatief om steenslag in zakken te verkopen, zodat het product makkelijker aan de kleine man en andere klanten geleverd kan worden.”

Het ligt in de bedoeling om de steenslag in zakken ook in het buitenland te verkopen. “Het is het eerste product dat we in zakken verkopen. Na de introductie van vandaag naar de lokale markt toe, gaan we kijken hoe het lokaal gaat waarna we de zakken steenslag ook internationaal op de markt zullen brengen.”

Volgens Mark Romny van het salesteam, hebben klanten naar kleine hoeveelheden steenslag gevraagd. Het salesteam heeft het aangepakt om de productie te lanceren en aan de hand daarvan is er een steenslagzak ontworpen. “De zak hebben we professioneel gemaakt, denkend aan de doorzichtigheid en de informatie over de steenslag.”

Vermeldenswaard is dat op elke zak statiegeld van SRD 0,50 zit. Hiermee wil Grassalco haar bijdrage leveren aan een schoon milieu. Romny vertelt dat wanneer je als onderneming een zak op de markt brengt, je ook de verantwoordelijkheid hebt om die van de markt te halen. “De zakken zullen na inlevering op een milieu verantwoorde manier verwerkt worden waarna ze weer op de markt komen.”

More
articles