Peneux:`Docenten moeten water bij de wijn doen’

Onderwijsminister Robert Peneux is kort en duidelijk over de actie die de leden van de Bond van Leraren (BvL) nu voeren. Volgens de bewindsman hebben de vrouwen onder de markt en ook zijn veiligheidsmannen het moeilijk. Hij doet een beroep op de onderwijsgevenden van BvL om water bij de wijn te doen, gelet op de door hun aangekondigde actie dat ze tot en met 11:00 uur lessen zullen verzorgen. Het actiemodel is gisteren door BvL-voorzitter Wilgo Valies aangekondigd en is vandaag ingegaan.

Volgens Peneux moeten de leerkrachten nagaan als hun actiemodel rechtvaardig is. “ Als mens moet je altijd hoop hebben. Al zegt de medicus je dat je niet meer lang zult leven, moet je als mens toch hopen dat je langer leeft.” De minister geeft verder aan dat de docenten de regering de gelegenheid moeten geven om uit de economische crisis te geraken. Men moet niet als kleine kinderen doordrammen, terwijl een ieder het nu moeilijk heeft. “ Als leerkracht moet je naar het belang van de leerlingen kijken.

Ik ga de BvL niet bekritiseren, maar ze moeten zelf nagaan als hun actie rechtvaardig is om tegen 11: 00 uur te stoppen met het verzorgen van lessen.”

Peneux geeft verder aan dat president Desiré Bouterse bewust een persconferentie heeft belegd om in te gaan op de noden van het volk. Het staatshoofd kan niet alleen naar de leerkrachten kijken, maar dient naar alle werknemers te kijken. De aangekondigde maatregelen zijn om een ieder te kunnen helpen en niet alleen de leden van de BvL.

Het ligt in de bedoeling dat de BvL het actiemodel zal blijven hanteren totdat me positief nieuws van de president of de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, horen. Hoe eerder de regering met voorstellen voor een oplossingsmodel komt, hoe eerder de actie opgeschort kan worden.

door: Ivan Summerville

More
articles