Van de week steeg de koers voor de US-dollar ver boven de SRD 6. In sommige gevallen werd er zelf SRD 6.15 neergeteld. De koers die wij tijdens het Nieuw Front kabinet hadden, stond stabiel op 2.80, maar vanaf de paarse amateurs in 2010 de zaak overnamen, steeg de zaak elk keer eerst naar SRD 3.35 en nu een record van SRD 6.15. De coalitiefractie in De Nationale Assemblee heeft gevraagd om deze aan te houden, totdat beleidsvragen beantwoord zijn door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.
Deze vergadering zal voorlopig niet worden gehouden. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is uitlandig. Ook diverse ministers, vicepresident Ashwin Adhin en Assembleeleden zijn niet in het land. Het grootste bezwaar tegen de valutaveiling is, dat alle prijzen de lucht in zullen gaan. De koers is op 18 november van SRD 3.35 voor de US-dollar gegaan naar gemiddeld SRD 4. Bij de valutaveiling zullen de negen algemene banken op basis van vraag en aanbod, de koers bepalen. Er zal dan één koers zijn voor de totale economie. De Centrale Bank wilde van start met een valutaveiling, maar alles daaromheen bleek onduidelijk en als los zand aan elkaar te hangen. Zelfs mededelingen binnen dit kader hebben ervoor gezorgd dat de economie weer onrustig is geworden. Uit alles blijkt dat er totaal geen vertrouwen meer bestaat in onze SRD die gewoon in 5 jaar zwaar is toegetakeld door een stelletje amateurs. De druiven worden zuur, want men kan de kritiek niet meer aan. Mensen hebben al geruime tijd slapeloze nachten, want men kan geen kant meer op met dit beleid. Het vertrouwen in onze eigen SRD is gewoon kapotgeslagen. Niemand die nog gelooft dat het goed komt. De aangekondigde valutaveiling zal de situatie er ook niet beter op maken. Wij krijgen zonder meer een hogere officiële koers, wat inhoudt dat de prijzen voor goederen en diensten nog eens verhoogd zullen worden. Vele burgers hebben geen rek meer in hun portemonnee.
Iedereen draait of allang op reserve of men heeft niets meer om op terug te kunnen vallen. Loonsverhogingen zullen nauwelijks toegekend kunnen worden, omdat werkgevers het ook dubbel zo zwaar en hard hebben. In de periode 2010-2015 heeft men gestoeid met staatsgelden en nooit rekening gehouden met de dag van morgen. Er is nooit gewerkt aan een stabilisatie- of spaarfonds, maar er is gewoon à la dol uitgegeven om populair over te komen in de wereld en bij de bevolking. Zegt u ons na 5 jaar welk project van de regering Bouterse goed draait.
Basiszorg heeft elke dag nog meer problemen, het ziekenhuis te Wanica staat er nog niet, het tweede Dubai is er ook nog niet, maar eerder een tweede Zimbabwe, geen enkele dam is gebouwd tegen het oprukkende zeewater, de economie is nog erger verslechterd en het onderwijs kent de grootste problemen. Dat juist deze jongens nog 5 jaar hebben gehad, is onvoorstelbaar. Het volk moet nu wel de hand in eigen boezem steken en dit nooit meer laten gebeuren. Het volk heeft op 25 mei 2015 gesproken en moet nu als ze het niet meer wil, ook weer spreken. Onze munt is al verloren en zo verder gaan, is nog verder in het moeras zakken.