Mediacampagne valutaveiling begint vandaag

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft aangekondigd vandaag te beginnen met een intensieve campagne om de gemeenschap breedvoerig in te lichten over de voorgenomen valutaveilingen.

De eerste valutaveiling zal plaatsvinden op dinsdag 22 maart. De keuze op die datum zou, aldus de moederbank, zijn gedaan na intensieve gesprekken met belanghebbenden en organisaties. De veilingen zouden aanvankelijk al sinds 1 maart plaatsvinden, maar zowel de regering als De Nationale Assemblee (DNA) hadden gevraagd om uitstel. Uiteindelijk komt deze exercitie van de CBvS zonder dat Financiënminister Gillmore Hoefdraad een nadere toelichting heeft gegeven over monetaire beleidskwesties zoals door de parlementaire coalitie was geopperd.

Volgens de bank was de veiling uitgesteld, omdat  enkele doelgroepen en organisaties nader uitleg wilden. Die uitleg zou ondertussen zijn gegeven.

De CBvS betreurt de ontwikkelingen van de afgelopen dagen op de valutamarkt en toont in een persbericht begrip voor de bezorgdheid die hierdoor is ontstaan in de gemeenschap. Nu besloten is met de veilingen te beginnen, vertrouwt de bank erop dat de situatie op de valutamarkt zich weer zal normaliseren.

De koers van de Amerikaanse dollar steeg de afgelopen dagen boven SRD 6. Er vonden donderdag en vrijdag zelfs transacties plaats bij koersen van SRD 6,15 en hoger voor een Amerikaanse dollar en SRD 6,70 voor de euro.

More
articles