Jarige PALU ziet landsproblemen als oplosbaar

De Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (Palu) viert vandaag haar 39ste verjaardag. Als aanloop naar de veertig jaar in 2017, heeft de politieke partij een aanvang gemaakt met activiteiten voor het jubileumjaar. Volgens Jim Hok, voorzitter van de partij, zijn de problemen in het land groot, maar niet onoplosbaar.

Hok geeft aan dat het niet goed gaat in ons land. Gelet op de problemen worden er maatregelen aangekondigd, maar uiteindelijk worden die weer ingetrokken, zoals bijvoorbeeld de tweede verhoging  van de stroomtarieven.

Ook doen bewindslieden toezeggingen aan organisaties of instanties zonder te bedenken hoe zwaar het is als de beloftes niet nagekomen worden. Volgens Hok is het niet duidelijk wat het doel van de overheid is. “ Het volk is in de war”, constateert hij.

Gelet op deze situatie heeft de Palu een intern vernieuwingsproces ingezet om de “immens grote uitdagingen aan te kunnen gaan”. Het ligt in de bedoeling dat men de komende periode met het oog op veertig jaar Palu verschillende wijken in zal gaan om zo de mensen te mobiliseren. Het is volgens Hok niet een politieke partij die de oplossing van de problemen zal kunnen brengen, maar een ieder die bij het proces betrokken wordt. Op de vraag van De West als Palu het eens is met de NPS om vervroegde verkiezingen te hebben, zei de politicus dat een vervroegde verkiezing niet de oplossing is. “Het volk heeft de NDP 26 zetels gegeven en de NPS is samen met haar andere partijen afgewezen. Al gaat men nu een vervroegde verkiezing houden, komen ze toch niet als winnaar uit de bus met hun 2 zetels.”

In de afgelopen 39 jaar heeft de Palu vanuit een relatief bescheiden positie een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname en meer nog aan het denken over de ontwikkeling van Suriname in het algemeen. De realiteit van vandaag geeft volgens de Palu onomwonden aan dat er nu en in de toekomst behoefte bestaat aan een partij als de Palu. De Palu maakt zich gereed voor de komende veertig jaar.

-door Ivan Summerville-

More
articles