SEMC Motors introduceert Ford Everest in Suriname

Gisteravond introduceerde SEMC Motors in de showroom aan de Kernkampweg, naast de nieuwe 2016 Ford Ranger ook de All New Ford Everest, een ultra-comfortabele veilige en mooie 4×4 SUV. Naast deze modellen, waren de overige modellen zoals de Ford F150 Pick-up, de Ford Explorer en de Ford Ecosport ook te bewonderen op de launch. SEMC Motors is de officiële dealer voor de ‘World Class’ merken Ford en Land Rover auto’s. De Ford Ranger Pick-up heeft al geruime tijd een belangrijke plaats verworven bij de Surinaamse ondernemer, de zware mining industrie, maar ook als familieauto is deze comfortabele en zeer veilige pick-up een favoriet. SEMC Motors heeft zich al gauw bewezen als een betrouwbare dealer voor de levering en service van de volledige lijn van personenauto’s, SUV’s en pick-ups. De boodschap naar de huidige en toekomstige klanten is: Go For a Stronger, Smarter and Safer Car, go for FORD.

SEMC Motors N.V. is onderdeel van de SEMC-group waarin ook zijn ondergebracht: Suriname Earth Moving Contractors N.V. (SEMC) en SEMC Hardware N.V. SEMC Hardware was oorspronkelijk ook de officiële dealer voor Ford en Land Rover auto’s, maar bracht deze twee wereldmerken vanaf 2011 onder bij een nieuwe dochteronderneming, SEMC Motors N.V. De belangrijkste reden hiervoor is dat SEMC Motors zich volledig wil richten op de verkoop en service van Ford en Land Rover. SEMC Motors heeft zich al gauw bewezen als een betrouwbare dealer voor de levering van de volledige lijn van personenauto’s, SUV’s en pick-ups.

Eric van Ravenswaay, oprichter en algemeen directeur van SEMC Group, sprak de genodigden toe met een vleugje humor, waarbij het ijs snel werd gebroken. De introductie van de Ford Everest werd groots gevierd op het terrein van SEMC Hardware. Van Ravenswaay begon Suriname Earth Moving Contractors als een klein bedrijf met slechts drie Hitachi graafmachines, één bulldozer en twaalf employees en is vanaf toen gegroeid tot het grootste lokale en toonaangevende grondverzetbedrijf in Suriname met een werknemersaantal van ruim 450. SEMC is van oorsprong een Mining Contractor voor zwaar materieel, maar in 1996 zag Van Ravenswaay een goede gelegenheid in de technische handel voor zwaar materiaal en auto’s. Het nieuwe bedrijf, SEMC Hardware, zag het levenslicht en de naam verwijst dan ook naar alle ‘Hardware’ die nodig is voor heavy equipment contracting.  Een van de eerste mijlpalen voor SEMC, was het Land Rover dealerschap dat zij in 1996 verkregen. Het kantoor en de showroom waren toen gevestigd naast het huidige gebouw aan de Kernkampweg 32. In 2001 verhuisde SEMC Hardware naar het nieuwe kantoor en de showroom aan de Kernkampweg 36. “Ook daar was de groei voorspoedig, wij hebben zelfs een aantal keren moeten uitbreiden”, aldus Van Ravenswaay. Later kregen zij ook andere dealerschappen zoals Hitachi, Hitachi Mining, MANTerex en hun Ford agentschap.

SEMC Hardware was oorspronkelijk ook de officiële dealer voor Ford en Land Rover auto’s, maar bracht deze twee  wereldmerken vanaf 2011 onder bij een nieuwe dochteronderneming, SEMC Motors NV. De belangrijkste reden hiervoor is dat SEMC Motors zich volledig wil richten op de verkoop en service van Ford en Land Rover. SEMC Motors heeft zich al gauw bewezen als een betrouwbare dealer voor de levering van de volledige lijn van personenauto’s, SUV’s en pick-ups.

More
articles