Start vrouwenvoetbalcompetitie uitgesteld

De vrouwenvoetbalcompetitie die volgens planning vrijdagavond om 18:00uur zou moeten aanvangen, is uitgesteld. De eerste ontmoeting zou gaan tussen Dosko en Oema Soso. Volgens de competitiemanager van de SVB, Ashok Bainatsah, hebben verenigingen gevraagd om de competitie een week later aan te vangen. Hij geeft aan dat de verenigingen van mening zijn dat ze te laat bericht hebben ontvangen dat de eerste dameswedstrijd van het seizoen op vrijdagavond gespeeld zou worden. Vele van de voetballende dames zijn op de avondschool en of werken. Rekening houdende hiermee is er na een overleg met de verenigingen besloten dat de competitie op zaterdag 19 maart aanvangt.

Volgens de coach van Oema Soso, Daniel Monsanto, moet de dames veel te snel weer in actie komen. Afgelopen zondag kwamen zijn dames in de wedstrijd om de First Lady Cup in actie tegen Dosco en wisten ze die partij te winnen. Daniel Monsanto zegt verder dat twee dagen na de First Lady Cup ze te horen kregen dat ze vrijdag aanstaande weer moeten voetballen. Het lag in de bedoeling dat de competitie op zaterdag zou aanvangen en niet op vrijdag. “ Dat was een verrassing voor de verenigingen waartegen wij als Oema Soso geprotesteerd hebben, we wilden uitstel van de wedstrijd.” Volgens Monsanto houdt hij ook rekening met het team van Dosko dat vijf weken achter elkaar heeft gespeeld, namelijk in de bekercompetitie die ze op hun naam hebben weten te schrijven en ook de First Lady Cup die Oema Soso gewonnen heeft. “ Ik denk dat ze ook blessures hebben opgelopen en dat anderen een beetje vermoeid zijn. Laten we de dames wat rust gunnen.”

De voorzitter van Dosko, Rigonie Riedewald-Read, vertelt dat Dosko niet geprotesteerd heeft, maar gelet op het aantal speelsters in de club, was het beter dat de wedstrijd uitgesteld werd. Vier dames liggen plat, terwijl anderen blessures hebben opgelopen in de afgelopen wedstrijden. Het wachten is nu op 19 maart aanstaande om de spits van het nieuwe seizoen af te bijten.

door Ivan Summerville

More
articles