Karatedelegatie naar internationaal toernooi

Een delegatie van de Surinaamse Karatedo Associatie (SKA) is donderdag naar Martinique vertrokken ter deelname aan de Open de Karate de la Caraibe. Dit internationaal evenement vindt op zaterdag 27 februari plaats in Fort-de-France.
De SKA onder leiding van Kenneth Sijp heeft gemeend een delegatie op kosten van de bond af te vaardigen naar het Franse eiland, alwaar de vechters zullen meedoen aan zowel de Kata- als Kumite-wedstrijden.
De delegatie bestaat uit coach Amar Santhoki (Karate Instituut Burgos), Karateka van het Jaar 2015 Jamil Esajas (Karateschool Funakoshi) en U-14 Katakampioen Miquel Dasjan (Karate Instituut Burgos).
De delegatie keert op zondag 28 februari huiswaarts.
Aan dit groots evenement nemen zeven landen deel, te weten: Martinique, Suriname, Guadelope, Curaçao, Trinidad, Frankrijk en Frans-Guyana.
“Het is bekend dat de Franse karateka’s op internationaal niveau hoog scoren, echter zullen onze Surinaamse jongens hun huid duur verkopen. Jamil en Miquel zijn heel goed voorbereid en zeer gemotiveerd”, aldus Martha Cramer van de SKA voorlichtingscommissie. Van Esajas is bekend dat hij reeds internationale ervaring heeft opgedaan. Hij is onder ander semi-kampioen in zijn gewichtsklasse van de US Open Karate Championships 2015.

More
articles