Hooghart opnieuw voorzitter tafeltennisbond

Desiré Hooghart is voor de komende twee jaar wederom voorzitter van de Surinaamse Tafeltennis Bond (STTB).
Het bestuur-Hooghart werd woensdag bij enkele kandidaatstelling gekozen voor de periode 2016-2018. In tegenstelling tot voorgaande bestuursverkiezingen had Hooghart deze keer concurrentie van Chanel Poerwoatmodjo.
Nadat de Verkiezingscommissie de documenen had geverifieerd, constateerde Lesley Zeewijk als voorzitter van de verkiezingscommissie dat op beide lijsten twee van dezelfde verenigingen hadden getekend. Op lijst-Hooghart en de lijst-Poerwoatmodjo hadden namelijk de lidverenigingen Adbevup en Patronaat tweemaal getekend. Daardoor beschikte de lijst van Poerwoatmodjo volgens artikel 8 van het huishoudelijk reglement van de STTB over slechts 1 handtekening, terwijl het regelement aangeeft dat tenminste drie leden moeten hebben getekend. De lijst-Hooghart telde 7 handtekeningen, waarvan na afschrapping van de twee dubbele namen er 5 handtekeningen overbleven.
De lijst-Poerwoatmodjo
werd niet goedgekeurd door de Verkiezingscommissie.
Hooghart vroeg bij die mededeling een punt van orde en vroeg aan de vergadering en de commissie om de lijst toch goed te keuren, én om het democratisch gevoel te doen prevaleren, toch tot de stemming over te gaan. Geeta Girjasing van Smash Point, de vereniging die de lijst-Poerwoatodjo had ondersteund, gaf aan dat er daarvoor geen behoefte was. Het lid Sairas van de Verkiezingscommissie bracht het voorstel van Hooghart echter in stemming, en uiteindelijk besliste de vergadering om geen stemming te houden. Hierdoor werd de lijst-Hooghart aangenomen als de enige ingediende lijst voor de verkiezing van een nieuw bestuur voor de periode 2016-2018.
Hooghart en overige bestuursleden werden bij enkele kandidaatstelling gekozen en mogen dus de werkzaamheden met betrekking de ontwikkeling van de tafeltennissport verder uitvoeren.
Het bestuur telt twee nieuwe leden en bestaat als volgt uit: Desiré Hooghart, Gisele Tjon Kie Sim, Peggyta Bruinhart, Mariska Lagenhorst, Maikel Naarendorp, Aisa Winter, Marvin Hardjopawiro en Mitchel Tamrin.

More
articles