Artiest Bienieman aangehouden wegens verkrachting

De 31-jarige Surinaamse artiest Iwan B, die bekend staat om zijn artiestennaam Bienieman is afgelopen dinsdag aangehouden en ingsloten door het Arrestatie Team (A.T.) van de politie. Bienieman wordt ervan verdacht zich het vorig jaar schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting. Hij werd door het AT overgedragen aan de recherche van Paramaribo, meldt de afdeling PR van de politie. Bienieman was bekend in de muziekgroep Dancehall Crew, waarmee hij succesvolle nummers heeft uitgebracht, onder andere: ‘Wai a pasi’, ‘A na mi’, ‘Luku in sranang’ en ‘Faya in a ghetto’.

Bij de politie is Bienieman geen onbekende. Hij is vaker door de politie gepakt. In 2008 uitte Bienieman zijn  agressiviteit op Splasmaster dj Gilly van de bekende Sranan Takie Mix tijdens een show van de Jamaicaan Sizzla. Gilly had het geluid zachter gezet toen de dancehall crew jongens scheldwoorden gebruikten bij het optreden.  Dj Gilly kreeg toen een klap in het gezicht. Bienieman heeft echter bewezen niet te zijn opgehouden met zijn onbehoorlijke gedrag.

More
articles