February 22, 2016


Johanman maakt nieuwe versie van ‘Tak Tak Sani’


February 22, 2016

Zo’n 22 jaar geleden scoorde Johanman met Reinforcement een grote hit met  ‘Tak Tak Sani’ (Djaini Sranan, na kondre pe we tan). Hij maakt nu een remake van datzelfde nummer. De clip is al te zien op de diverse lokale televisiezenders. Aan de remake verlenen de Jamaicaanse reggae artiest Fantan Mojah en de Nederlandse zangeres Luna ook hun medewerking. Johanman: “Vorig jaar heb ik besloten om ‘Tak Tak Sani’ opnieuw uit te brengen. Ik ging de studio  in. Daarna de poku gestuurd naar Jamaica voor Fantan om zijn ding te doen. Vervolgens is die poku in New York terecht gekomen bij Serge Tsai in de Platinum Sound Recording Studios, hij heeft die song afgemixed en gemasterd.” Johan Seedo zoals Johanman officieel heet, is de pionier van de Sranan Reggae dancehall style. Hij heeft van 1986 tot 1996 meer dan vijf albums met Reinforcement opgenomen en uitgebracht. De meeste van de songs die hij heeft geschreven en gecomponeerd zijn grote hits geworden. ‘Ptata Moni’, ‘Tak Tak Sani’, ‘No Taigi Mati’, ‘Plei Vrij Vrij’, ‘Ai Na Mi’ en ‘Holland A No Paradijs’ zijn enkele van ze.  Johanman die vanaf 1996 in Nederland woont en werkt, geeft momenteel een nieuwe dimensie aan zijn muziekcarrière. Dit geïnspireerd door zijn neef Onkel Seedo die als soulzanger succes boekt in Schotland.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249