Nieuwe craftmarket komt aan Waterkant

Er komt een nieuwe craftmarket te staan aan de Waterkant. Dit geeft districtcommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noord-Oost desgevraagd te kennen. De bouwwerkzaamheden hiervan zijn momenteel in volle gang. De craftmarket komt op de locatie waar voorheen de muziektent stond. In afwachting van de nieuwe locatie zijn de crafters die vroeger hun producten op het Revo-plein aan de man brachten, reeds aan de Waterkant ondergebracht, maar dan langs de schoeiing dichtbij het water. Dit is sedert afgelopen vrijdag het geval.

De burgervader zegt dat de crafters een andere standplaats toegewezen hebben gekregen vanwege de activiteiten in verband met de herdenking van Dag van de Revolutie op 25 februari aanstaande. De crafters staan momenteel onder een tent aan de Waterkant. Miranda verzekert dat zodra de craftmarket afgebouwd is, de crafters een vaste standplaats zullen krijgen. Op de nieuwe locatie zullen ook de crafters van de Kwakoemarkt ondergebracht worden.

De crafters die reeds aan de Waterkant staan, zijn echter ook een andere mening toegedaan. “Men zou er eerst bekendheid aan moeten hebben gegeven, omdat de meeste mensen zich nu zullen afvragen waar de crafters naar toe zijn”, aldus een der verkopers. Ze benadrukt dat zij voor de verkoop van hun producten zeker afhankelijk zijn van mensen die de Waterkant passeren.

door Ivan Summerville

More
articles