Botopasi tuimelt van derde plaats

Botopasi is van de derde plaats getuimeld in de hoofdklasse competitie van de SVB. Botopasi verloor zaterdag zijn tweede wedstrijd op rij en gaat hierdoor twee plaatsen terug op de ranglijst. De ploeg stond aan het einde van de eerste speelronde op de derde plaats, maar liet zaterdag belangrijke punten liggen. In het NGVB-stadion werd de ploeg voor eigen publiek met 1-2 verslagen door Transvaal. Voor het winnend team vonden Vitorino Pinas en Sorencio Juiaans het net, terwijl bij Botopasie het slechts aan clubtopscorer Migamba Antomoi lukte om Transvaal-doelman Delano Stella te passeren. Dat deed hij via de 11meter stip nadat Jerney Faerber in de tweede helft de bal met de hand had beroerd in het strafschopgebied.
Vanwege de nederlaag blijft Botopasie op 15 punten steken en gaat de ploeg twee stappen terug naar de vijfde plaats.
SV Notch en Nishan’42 hebben nu elk 17 punten. Beide teams wisten hun laatste partij in een overwinning om te zetten. SV Notch ging met 1-0 langs Excelsior en Nishan’42 won met dezelfde score van WBC.
Door de zege op Botopasi verstevigde Transvaal zijn positie op de tweede plaats. De groenwitten hebben momenteel 20 punten, terwijl koploper Inter Moengo Tapu na zijn gelijkspel tegen Takdier Boys op 24 punten zit. Het duel tussen Inter Moengo Tapu en Takdier Boys eindigde 2-2 in het Eddy Blackman Stadion.
Naast het feit dat Botopasi zaterdag van Transvaal verloor, heeft het publiek van de thuisploeg zich ook van zijn slechte kant laten zien. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Botopasi een vrije trap toegekend. Het had er veel van dat het leder door nonchalant keepen van doelman  Stella de doellijn was gepasseerd. Voor de grensrechter en de arbiter was dat echter niet het geval. Dit zette kwaadbloed bij de supporters van Botopasi die direct lieten merken dat ze het niet eens waren met het besluit. Enkele van hen kozen voor scheldkanonnades, terwijl een toeschouwer zelfs zo ver ging om bier op de grensrechter te gooien. De laatstgenoemde gaf aan dat zulke gedragingen hem soms ertoe bewegen een punt erachter te zetten. “Men wil in sommige gevallen niet objectief zijn, maar alles graag in zijn hun voordeel zien,” wilde hij kwijt.

More
articles