February 13, 2016


Nette Jongens willen internationaal doorbreken


February 13, 2016

Het duo Rick ‘Ricky T’ Tjokroredjo (23) en Amaël ‘Ama B’ Brahim (22), die de muziekgroep Nette Jongens vormen, zijn momenteel heel populair in Suriname en hebben grote dromen om ook buiten Suriname hun naam te maken. Het duo vertrekt binnenkort naar Nederland voor een langere periode om de muziek op internationaal niveau voort te zetten. Samenwerkingen met artiesten en producers uit Nederland zit ook al in de planning. Nette Jongens hebben vorig jaar een nummer “Dat is van mij’ uitgebracht samen met de artiesten Area 51 en Bollebof, en viel heel goed in smaak bij de fans. “We willen onze fans gewoon blijven voeden met goede muziek, want dat is waar we het uiteindelijk voor doen”, aldus Nette Jongens. De naam Nette Jongens kan letterlijk opgevat worden, omdat de jongens altijd proberen om er netjes en strak uit te zien, en zijn netjes in de trant naar vrouwen toe. De naam is ontstaan bij het opnemen van een track bij een vriend in Hoofddorp, als grap, maar zo is uiteindelijk de naam Nette Jongens ontstaan. Het duo is vanaf begin 2015 officieel bezig, maar zijn individueel langer bezig met muziek. Ricky T had altijd al de droom om rapper/zanger te worden. Al op jonge leeftijd begon hij met freestyl’en, maar deed er verder niets mee. Zo raakte Ama B ook geïnteresseerd en begon het voor beiden als een hobby. Na ruim twee jaar staan de jongens als officiële groep op verschillende podia in Suriname hun eigen nummers te presenteren voor het publiek. Tot nog toe zijn ze heel tevreden met wat ze hebben bereikt. Momenteel ligt de focus van beide jongens op muziek. De school is even on hold gezet. Qua hobby’s heeft het duo veel gemeen, ze houden van gymmen, voetballen, af en toe poker thuis met vrienden. Nette Jongens werken veel op zich zelf met ondersteuning van verschillende producers en artiesten in Suriname. De artiesten James Francis en RJCT zijn er enkelen van. In de beginfase gebruikte Nette Jongens bestaande beats, maar nu worden de producties zelf gedaan. Momenteel werkt het duo met producer Jim ‘Westland’ Westfa, die aangesloten is bij het muzieklabel Music Steroidz. De nieuwste track ‘Kwai’ is door Westfa geproduceerd. Ze hebben nog geen muzieklabel op het oog, zij vormen samen met close friends een klein team dat alles regelt rondom optredens, nieuwe tracks, videoclips en PR. In het begin hebben zij wel veel steun gehad van Getamilli, waar uiteindelijk het nummer ‘Dat is van Mij’ uit is gekomen. De songteksten schrijven ze zelf. “Wij schrijven soms apart, maar vaker samen. Wij raken geïnspireerd door onze fans die ons blijven steunen. Zij zijn onze drive om verder te gaan. Inspiratie halen we ook uit het dagelijks leven. Alles wat we meemaken, nemen we mee in onze muziek. Daarnaast is liefde ook een grote inspiratiebron voor ons”, aldus Nette Jongens. Een Extended Play (verkorte versie van een album) zit in de planning en zal uit vijf tracks bestaan. Wanneer de EP uitkomt, houden de jongens nog even geheim. Wat ze wel verklappen, is dat ‘Proost’ ook erop komt te staan. In december liet het duo een preview van dit nummer horen, onder de naam ‘December Spitsessie 2015’.  

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249