FCS Nacional houdt naam Maarten Lindveld levend

De voetbalclub FCS Nacional houdt de naam van Maarten Lindveld levend. De laatstgenoemde wordt vandaag herdacht met Maarten Lindveld Memorial Day. Hiermee gedenken Sportpark Nacionello en de veteranen van voetbalclub FCS Nacional voor de tweede keer hun in 2014 overleden lid en ploeggenoot.
De Memorial Day staat dit jaar in het teken van liefdadigheid.
In samenwerking met de Jongeren Federatie Wanica (JoFeWa) worden kinderen uit opvangtehuis Maria Hoeve en het Parelhuis onthaald op een uitgebreide sportmiddag.
Tijdens de Maarten Lindveld Memorial Day kunnen de kinderen van beide tehuizen verschillende sporten beoefenen.
Aan het eind van de middag zal Nacionello Sportpark in samenwerking met verschillende organisaties en bedrijven, computers, laptops, sportmateriaal, geld en diverse  goederendoneren.
Hemant Bobby jr. Jaikaran, voorzitter van het Nacionello Sportpark en jarenlang teamgenoot van Lindveld, stelt dat de gedenkdag voor Lindveld hiermee goed aansluit op de sociale betekenis van het sportcomplex. Nacionello, Sportpark met het prachtige grasmat en heldere led-veldverlichting, is van begin af aan niet alleen het decor geweest voor topsport, maar heeft altijd ruimte en faciliteiten geboden voor scholieren en jeugd uit de omgeving, zo benadrukt Jaikaran.
‘Vorig jaar hebben we een emotionele bijeenkomst gehouden met de familie en vrienden ter ere van Lindveld. Medeleven en samenzijn stonden daarbij centraal, zowel op het veld als daarbuiten. Dit keer richten we ons op kinderen uit de omgeving voor wie lang niet alles vanzelf spreekt in het leven. Wij zijn ervan overtuigd dat Lindveld niet anders gewild zou hebben. Hij zette zich op de club ook voortdurend in voor jeugdactiviteiten. Ik denk dat we hem hiermee niet alleen eren maar ook zijn gedachtengoed verder uitdragen.’
Lindveld speelde jarenlang bij de veteranen van FCS Nacional en liet zich gelden als een van de drijvende krachten van de vereniging. Komende zondag is het precies twee jaar geleden dat Lindveld, ondernemer in het grondverzet, ‘s ochtends levenloos werd aangetroffen in zijn eigen huis. Zijn lichaam was vastgebonden en zwaar toegetakeld. De toedracht van de moord is ook twee jaar na dato nog altijd onduidelijk. Het rechercheonderzoek liep vrij snel vast en sindsdien heeft de familie Lindveld niets meer vernomen van politie en justitie.
De Maarten Lindveld Memorial Day ging vandaag om 15:00 uur van start. Om 19:00 uur staat een wedstrijd op het programma tussen de 40+ veteranen van FCS Nacional en Selecion, een team van de beste voetballende leeftijdgenoten uit Lelydorp en omgeving.
Voorafgaand aan het eerste fluitsignaal wordt uitgebreid stilgestaan bij het heengaan van Lindveld, als voetballer en als sociaal bewogen buurtgenoot. Vervolgens wordt de bijeenkomst besloten met een gezamenlijk samenzijn.

More
articles