Frans-Guyana: Beruchte Soke aangehouden

De beruchte Ronald Soke, die in Suriname oud bekende van de politie is, is vorige week op Frans-Guyanese bodem aangehouden. Dit gebeurde na een routine surveillance van de gendarmerie op de woensdagnamiddag tegen 18.30 uur. Tijdens de controle van de gendarmerie in La Charbonnière herkende een van de agenten Ronald Soke, de beruchte Surinamer die in maart 2015 wist te ontsnappen uit de gevangenis van Rémire-Montjoly. Soke, die vele aliassen heeft, werd destijds aangehouden en veroordeeld voor de vele overvallen die hij in Frans-Guyana had gepleegd. Ook in Suriname staat Soke op de lijst van gezochte criminelen. De aanhouding door de gendarmerie ging niet zonder slag of stoot. Bij het zien van de agenten nam Ronald de benen.

Er ontstond een achtervolging. Hij vluchtte de Tolingaweg in waar de gendarmerie zijn spoor bijster raakte.

De wijk werd afgebakend met versterking die gelijk werd ingeschakeld.

Na speurwerk werd Ronald Soke terug gevonden in een huis onder een bed. Hierna volgde een gevecht waardoor de gendarmerie genoodzaakt was een stroomstootwapen te gebruiken. Na zijn aanhouding is Soke gelijk gebracht naar Cayenne, waar hij op zijn normale nog uit te zitten straf nog een paar maanden extra moet brommen voor vluchtpoging en verzet tijdens de aanhouding.

More
articles