Kersverse Governor wil wisselkoers aanpakken

“De valutamarkt ligt niet goed, die moet onder toezicht staan van de CBvS. Er is wanorde, want de wisselkoers schommelt, en dat geeft aan dat er geen sturing is. Wij zullen daarom sturing geven aan de wisselkoers”, aldus drs. Glenn Gersie, de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname. Vanochtend nam Gersie het bestuur van de CBvS over van mevr. Ingeborg Geduld-Nijman die de waarnemende functie van bankpresident de afgelopen maanden had vervuld. Gersie gaf aan heel erg blij te zijn om weer bij de CBvS aan de slag te kunnen. Ook vertelde hij dat hij is aangesteld als bewindsman van de moederbank, omdat de regering van hem verwacht  dat hij een goede job zal doen. Verder wil hij ook een transparant beleid voeren en het beleid van de overheidsfinanciën aanpakken. In een persconferentie die zeer snel en kort verliep, werd het protocol van overdracht getekend door de nieuwe governor en de waarnemende bankpresident. Na afloop van deze plechtigheid konden de verschillende mediahuizen kort een vraag stellen. Tevens kon de media nog aanwezig zijn bij voor de inspectie van de erewacht en vervolgens bij de inzegeningceremonie die governor Gersie spiritueel moest voorbereiden op zijn nieuwe functie.  Het personeel van de Bank werd daarna toegesproken door Gersie.

De media werd aangezegd om de zaal te verlaten, alvorens de governor met zijn speech begon, dit omdat hij in een ongedwongen sfeer het personeel wilde toespreken.  Volgens een bron die niet nader bij naam genoemd wilde worden, kon De West toch in het kort vernemen wat de toespraak van de governor inhield. De governor vroeg het personeel van de CBvS om zijn medewerking, en om krachten te bundelen. Gersie ging niet in detail op wat er zal moeten gebeuren bij de moederbank, hij stelde alleen dat het geen makkelijke reis zal zijn.

door Gladys Findlay

More
articles