Militair schiet burger dood

Wat zaterdag een leuke borrelochtend te Houttuin zou moeten worden tussen sergeant A.M en zijn vriend Kenneth Toredjo, eindigde in een drama met dodelijke afloop. Volgens majoor Anand Debisaran die de informatie aan De West verstrekte, gaat het niet om een geval waarbij een militair zijn meerdere doodschoot zoals  andere media berichtte, maar om een sergeant die zijn vriend neerschoot.

Volgens Debisaran waren het slachtoffer en de dader bekenden van elkaar. Ze waren op het adres van het slachtoffer aan het borrelen totdat zaken uit de hand liepen. Op een gegeven moment trok de sergeant zijn vuistvuurwapen van het merk Smith & Wesson en schoot op korte afstand gericht op het slachtoffer. Daarbij werd Toredjo in zijn gezicht en borststreek geraakt waarna hij per ontboden ambulance naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis is overgebracht. Niet lang na het incident is sergeant A.M. door de militaire politie op zijn huisadres aangehouden en in verzekering gesteld.

Kenneth Toredjo heeft als gevolg van de opgelopen verwondingen de volgende dag het leven gelaten op de intensive care , afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Majoor Anand Debisaran betreurt het geval ten  zeerste en geeft verder aan dat zulke zaken helemaal niet mogen gebeuren. In het verlengde hiervan zei hij  dat men eerder geen last had van de verdachte en dat men ook verrast was over het gebeurde.

More
articles