Deel ‘s Lands Hospitaal in actie

Een groot deel van het ’s Lands Hospitaal heeft het werk vanmorgen om 09:00 uur neergelegd. Het gaat om 475 medewerkers die zijn aangesloten bij de Bond Personeel ’s Lands Hospitaal (BPLH). Dit besluit werd genomen na een algemene leden vergadering vanmorgen. De directie heeft de ruimte gehad tot 31 januari om de problemen bij het hospitaal op te lossen en kleding- en prestatietoelagen uit te betalen aan de medewerkers, maar volgens Imro Edan, lid BPLH, koos de directie eerder voor confrontatie. De leden keerden verhit huiswaarts, ze voelen zich niet gelukkig met waarnemend directeur Bernhard Abia en het managementteam en hebben graag dat zij plaats maken. Tijdens de ledenvergadering is besloten om de actie te voeren, waarbij er rekening is gehouden met de keuken en kinderafdeling. Volgens Edam kennen zij hun verantwoordelijkheden en beseffen zij dat zij te doen hebben met zieken.  Overigens is de rest van de medewerkers terug naar huis gekeerd. Zij komen morgenochtend om 07.00 uur terug in de hoop dat de zaken aangepakt worden. Bepaalde afdelingen worden gedraaid met stagiaires, studenten en overigen die niet zijn aangesloten bij de bond. Het totaal aantal actieve medewerkers van het ‘s Lands is 700, samen met de studenten zijn er 800 medewerkers. Met deze actie willen de leden duidelijk maken, dat zij in staat zijn op te komen voor hun rechten. Edam kan niet aangeven hoelang de actie gaat duren. “Het hangt er van af hoe de leiding met de situatie omgaat. Het hangt ook af van de overheid. Hopelijk komen ze zo snel als mogelijk met een oplossing”, aldus Edam. Inmiddels heeft de bond een brief gericht naar het adres van de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel die momenteel uitlandig is. Het wachten is dus op een antwoord van de minister.

door Kimberley Fräser

More
articles