Totaal absurd

Ja hoor, wat er thans gebeurt in Sranan, is totaal absurd, onacceptabel, eigenlijk niet eens meer in nette woorden te zeggen. Bij veel mensen is het thans zover, dat men betreffende onze huidige economische situatie, alleen maar wenst te schelden. Elke dag worden mensen tot wanhoop gedreven, wanneer zij voor een paar spullen in de winkel al meer dan 100 SRD moet uitgeven. Eveneens wanneer zij aan het einde van de maand gewend waren om SRD 30, – te betalen voor stroom en nu ineens SRD 120, – moeten neertellen. Allemaal zeer pijnlijk en voor velen de harde realiteit, waarin wij thans moeten proberen te overleven.

Het wordt daarbij steeds triester, als wij erbij stilstaan, dat er een soort beleid wordt gevoerd dat doorspekt is van leugens en bedrog. Een beleid, dat wordt voorgeschoteld als zijnde de oplossing en aanpak van het economisch drama dat met de dag erger wordt. Dan heb je aan de andere kant een stel ‘oppositieleiders’ dat zich de ‘gebeten hond’ voelt, en die zich nu opstellen tegen de coalitie. Dit doen zij door hun ‘achterban’ op te jutten op te komen voor hun `rechten’, want JA … iedereen en dus ook zij worden thans benadeeld! En dat kan natuurlijk volgens hen niet, als zij niet kunnen profiteren en mee-stelen, dan zullen zij een nieuwe weg bedenken om weer aan de macht te komen. Foei! Eigen belang staat bij deze figuren het hoogst in het vaandel, niet het belang van land en volk. Een volk dat in rap tempo verpaupert.

Wat deze precaire economische situatie alleen maar verergert, is dat een groot aantal bedrijven in 2015 ontslagvergunningen heeft aangevraagd. Deze bedrijven zijn in de problemen geraakt door achterstallige betalingen van Lanti. De extreme toename van collectieve aanvragen voor afvloeiing van personeel, is om bedrijfseconomische reden. Voor de duizenden arbeiders die ontslag hebben gehad, of voor degenen die weten dat het er nog aankomt, is er helaas geen opvang. De overheid heeft thans ook weinig te bieden, aangezien zij haar eigen ambtenaren ook nog maar nauwelijks kan betalen. Het ontslagrecord in 2015 is voornamelijk te wijten aan het feit, dat Suralco haar activiteiten in ons land heeft gestaakt. Dit zorgde voor een sneeuwbaleffect, ook moesten contractors hun arbeiders ontslaan. De werkloosheid is aanmerkelijk gestegen, armoede neemt toe, naarmate er geen opvang is voor deze groep werkers die op straat is komen te staan. Waarom begrijpt deze regering niet, dat haar manier van regeren, het land alleen maar weer naar een dieptepunt heeft geleid.

More
articles