January 30, 2016


Ronald Snijders & Friends in concert


January 30, 2016

De in Paramaribo geboren Ronald Snijders die bekend staat als een veelzijdige en wereldbekende musicus, heeft gisteren samen met Friends een spetterend concert gegeven in de Grote Balzaal aan de Grote Combéweg. In de band Friends zitten onder andere Hilly Grace Ong A Lok (vocals), Sonny Khoeblal (keyboard), Jason Eduards (bas) en Walter Eddy Muringen (drums, vocals en trompet). De gastoptredens werden verzorgd door Shailendra Madari (tabla) en Jean Durham (viool). Speciaal project De musicus Ronald Snijders, meer bekend als de tovenaar op de fluit, gaat aan een speciaal project werken. Op 20 mei komt er een internationale nieuwe lp/cd van hem uit plus enkele speciale concerten daaromheen en een nieuwe videodocumentaire. Snijders vertoeft momenteel in Suriname. Hij gaf gisteren een gratis concert in Sociëteit Het Park. Verder heeft hij ook plannen om een workshop rond eind januari te verzorgen. Het wordt een leuk jaar voor de musicus. Op 8 april viert hij zijn 65ste verjaardag. De 20 CD Box ‘Made for Music’ die door Snijders in februari 2013 werd uitgebracht, is door het programma ‘A Touch of Jazz’ van radiostation ABC uitgeroepen tot CD van het jaar 2015. Ronald Snijders woont vanaf 1970 in Delft, Nederland. Achtergrond Snijders studeerde musicologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij afstudeerde op een ie over Surinaamse kaseko-muziek. Hij is expert op de dwarsfluit, maar speelt ook gitaar, piano, percussie en saxofoon. Hij is tevens componist en heeft talrijke werken op zijn naam staan. Enkele van zijn grote, ook in Suriname bekende hits zijn: ‘Kon esi baka’, ‘Saramacca’ en ‘Tabla’. Met zijn bands en als fluitsolist trad hij op talrijke podia in het binnen- en buitenland op. Zo was hij onder andere op de North Sea Jazz Festivals in Den Haag en Rotterdam, festivals in onder andere Duitsland, België, Zuid- Afrika, Mexico, New York en nog vele andere delen van de wereld. Sijnders kan worden bestempeld als de Kaseko-ambassadeur van Suriname.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249