SNL vijzelt moreel op met minieme zege op Amardeep

“A bun fa un wini. Dan we tan let baka den tra man. Un musu wini deng tra pley tu.” Dat waren opmerkingen van dolblije spelers en supporters van SNL na de krappe 1-0 zege op promovendus Amardeep afgelopen zaterdag. De zege weekte allerlei berekeningen en speculaties los, maar meer nog: het vijzelde het moreel op binnen de SNL gelederen. “Un mus tan wini”, was een andere vastberaden reactie. Ronald Ida scoorde in de eerste speelperiode de enige treffer van de wedstrijd en SNL behield deze voorsprong tot aan het eindsignaal van de arbiter. De ploeg neemt het aanstaande zaterdag in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion op tegen West United.
Door de zege komt SNL op 18 punten uit 8 wedstrijden en blijft de legervoetbalteam in het kielzog van koploper Deva Boys en Voorwaarts, die met respectievelijk 21 om 19 punten de eerste en de tweede positie bezetten op de standenlijst. Deva Boys leed zaterdag in het Letitia Vriesde Stadion te Coronie zijn eerste nederlaag door met 1-2 te verliezen van het thuisspelende West United. Ondanks dit verlies blijft de ploeg uit Commewijne koploper. Overigens is Voorwaarts dichterbij genaderd. De ploeg speelde zaterdag 1-1 tegen Caravan. De doelpunten kwamen van Jacob Popoe (Caravan) en Gregory Jaliens (Voorwaarts).
Overige uitslagen: PVV-Boma Star 1-2 (1-0). PVV: Donovan Dieko. Boma Star: Akonsa Landveld en Terrance Aroeman.
Santos-Jong Rambaan 2-3 (2-1). Santos: Alvaro Reingoud en Theodoor Dors. Jong Rambaan: Jean Pinas, Lorenzo Overman en Germaine van Dijk. Papatam-ACoconut 0-1.
De tussenstand na 8 rondes:
1.Deva Boys 21 pnt
2.Voorwaarts 19 pnt
3.SNL 18 pnt
4. Jong Rambaan16 pnt
5. West United 14 pnt
6. Caravan 11 pnt
7. ACoconut 10 pnt
8. Papatam 9 pnt
9. Amardeep 7 pnt
10. Boma Star 7 pnt
11. Santos 4 pnt
12. PVV 3 pnt
(DRP)

More
articles