HET IS ZOVER!

Ja, dames en heren, jongens en meisjes, het is sneller dan verwacht gekomen! Afgelopen weekend kwam de voorspelling van veel economen uit. Onze nachtmerrie is nu werkelijkheid, de koers voor de USD ligt nu hoger dan 5 SRD. Ze wilden ‘nog 5 ‘ en daadwerkelijk hebben ze echt die 5 gehad. Maar heel raar, ineens heeft niemand paars gestemd. Toen een jongeman de regering confronteerde met haar wanbeleid, keken velen het afgelopen jaar passief toe. Deze jongeman gaf het voorbeeld hoe je integer moet zijn, en hoe betrouwbaar je dient over te komen. Deze jongeman zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, hij heeft geen verborgen agenda en toont geen emoties. Wat begon met een eenmansprotest is toen uitgegroeid tot een grotere groep protestanten, die daadwerkelijk ‘moe’ is van de situatie in het land.

Dit medium zet dagelijks alle feiten op een rij. Alle misstappen die deze regering heeft begaan, legt het tot in de puntjes uit. De economische situatie is vaker met exacte statistieken breedvoerig uitgemeten in deze krant, maar toch heb je nog van die gasten, die geloven en hopen dat deze regering ons zal redden. Is Nederlands zo moeilijk, baya! Moet de koers voor 1 USD misschien 10 SRD worden, voordat men echt wakker wordt? Of moeten benzine, stroom, water en de basisbehoeften, zodanig de lucht in gaan, dat het leven ondragelijk wordt.

Het zal ook niet lang meer duren, voordat men door heeft, dat het karige loon niet toereikend meer is om te overleven. Dat loon is ook niet voldoende meer om te sparen. In het recente verleden was dat misschien nog mogelijk, maar nu is ons geld aan de hand van de huidige koersontwikkeling 50% minder waard. Overal neemt de koopkracht af, en wordt er bezuinigd om te kunnen ‘overleven’. Toen men in 1999 de straat op ging om de regering Wijdenbosh naar huis te sturen, was de situatie niet veel anders dan die wij thans doormaken. Denk dan aan wat Wijdenbosh toen deed, hij verhoogde bepaalde ambtenarensalarissen en pompte miljoenen in prestige objecten: onder andere twee bruggen, een Congreszaal van plexiglas en staal. Overheidstekorten werden met het drukken van geld gefinancierd en door buitenlandse leningen aan te gaan. Wijdenbosch, net als Bouterse afkomstig uit de `revo’ tijd en lang gezien als de ideoloog van de NDP, heeft toen alle krediet verspeeld. Dit alles klinkt thans heel bekend of niet? Waar wacht men dan op??????????????????????? Iedereen klaagt steen en been, maar wacht op elkaar om verandering te bewerkstelligen, in een situatie die ons al eerder is overkomen met een NDP-regering aan de macht.

R.S.B.

More
articles