Alcoa’s Warwick smelter dicht

Productie Point Comfort verder omlaag

Alcoa, de wereldleider in zogeheten lichte metalen,  heeft op donderdag jongstleden besloten verdere maatregelen te treffen in het belang van de verhoging  van zijn concurrentiepositie in de zogeheten  ‘Upstream Business’ te midden van de huidige marktcondities.  In 2015  is de aluminiumprijs bij de zogeheten ‘Midwest’ transacties met 30 procent gedaald en de aluminium  prijsindex kelderde met maar liefst 40 procent. Gezien deze ontwikkelingen heeft de Alcoa besloten haar Warwick plant in Evansville ( USA) die goed was voor een productie van 269.000 metrieke ton permanent te sluiten. De sluiting vindt plaats aan het einde van het eerste kwartaal van  dit jaar. Tegen eind juli van dit jaar gaat Alcoa ertoe over haar productie van aluminium met l miljoen metrieke ton terug te brengen.

Dit houdt onder meer in dat de productie in Point Comfort in de staat Texas een van Alcoa’s belangrijkste raffinaderijen met 810.000 metrieke ton, wordt gereduceerd. De zogeheten rolling mill en de energiecentrale van Alcoa bij de Warwick Operations blijven operationeel. Volgens Roy Harvey, president van Alcoa’s wereldomvattende primaire productie, is de maatschappij zich er terdege van bewust wat voor ingrijpende consequenties de sluiting en productie reductie heeft voor werknemers, van de multinationale onderneming. Harvey stelde wel dat Alcoa bereid is samen te blijven werken met de werknemers de vakbonden en andere stakeholders die bij de activiteiten van de maatschappij betrokken zijn. Ofschoon men zich noest heeft ingezet voor Alcoa, zijn de opbrengsten niet meer wat ze moeten zijn en daarom is de Alcoa genoodzaakt Warwick te sluiten en de productie te Point Comfort drastisch verder te verlagen. Volgens de voormelde topman van Alcoa ligt het in de lijn der verwachtingen dat tegen het einde van dit jaar, het bedrijf 812.000 metrieke ton van zijn aluminium smeltcapaciteit heeft gereduceerd. Dit zal worden gerealiseerd door reductie van de capaciteit in de bestaande Alcoa-bedrijven en door sluiting van faciliteiten dit niet meer rendabel geacht worden. Ook zal de raffinagecapaciteit van het bedrijf met 3.3 miljoen metrieke ton worden teruggebracht.

Zoals al eerder werd bekendgemaakt, is Alcoa zich aan het opsplitsen in twee entiteiten, hierover werd het volgende gemeld: Alcoa will seperate into two, industry-leading publicly traded companies in the second half of 2016-an Upstream-Focused company including its Mining, Refining, Smelting, Energy and Casting businesses, and  a Value-Add company, including its Global Rolled Products, Engineered Products and Solutions and Transportation and Construction Solutions businesses.

More
articles