Gesneuvelde dief is tienerjongen

Politie zoekt comparant

De jongeman die zaterdagavond aan de Coesewijnestraat dodelijk is geraakt door een kogel uit het wapen van een korporaal bij de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), is een amper achttienjarige jongen die op rooftocht was. De militair, wiens aandacht was getrokken door het hulpgeroep van het slachtoffer, een pompbediende, schoot Naveen Badal neer. De vluchtende dief zat als duorijder op een bromfiets. Nadat hij in de rug was geraakt, viel hij van het rijwiel en overleed kort daarna ter plekke. Zijn vriend zette de vlucht voort. De bromfiets werd dezelfde avond op aanwijzen van buurtbewoners aangetroffen aan De Goede Verwachting, niet ver van de plek waar Badal de dood had gevonden. De politie heeft sterke vermoedens dat de bestuurder van de bromfiets ook gewond is.

Volgens de politie hadden de jongens brandstof ter waarde van SRD 5 getankt bij het pompstation. De bestuurder van de bromfiets reed daarna door naar het fietspad. Naveen bleef achter om te betalen. Hij reikte een biljet van SRD 5 uit aan de pompbediende. Toen die een flinke pak geld uit haar zak haalde om het biljet toe te voegen, greep de onverlaat naar de bundel. De pompbediende reageerde snel, greep een deel terug en gilde om hulp. De dief vluchtte met een deel van het geld. Hij sprong achterop de bromfiets die gereed stond. De CIVD’er greep naar zijn wapen en heeft, aldus de politie waarschuwingsschoten gelost. Toen die genegeerd werden, schoot hij gericht met het voor Naveen noodlottig gevolg.

More
articles