BACK TO REALITY!

De maand december is achter de rug en het feesten is ook voorbij. Happy new year and back to reality! Een ieder heeft genoten, gezopen en lol geschopt. Nu moet iedereen weer de dagelijkse routine oppakken en de harde realiteit incasseren, namelijk: dat A kondre ne drai! Wat gaat er gebeuren, als bedrijven niet kunnen produceren of verkopen? Antwoord op die vraag is: BEZUINIGEN! En niet een beetje, bedrijven zullen snijden in hun normale bestedingen, en op alle vlakken zullen prioriteiten worden gesteld. Bij sommige grote organisaties was men nog voor het nieuwe jaar al bezig om werknemers te bedanken. Wat zeer triest is, is dat velen jarenlang hun krachten hebben gegeven en nu worden gezien als overbodig. Anderen die veronderstelden een bepaalde zekerheid te hebben met hun baan, zitten nu alleen met twijfels en gemengde gevoelens. Veel van deze mensen hebben nog vaste lasten, zoals een lening, die nu als een molensteen om hun nek hangt. Het wordt een zeer sombere periode voor veel landgenoten, want velen leven met het onzekere gevoel, dat zij misschien ook worden afgevloeid door bezuinigingen.

LANTI

Lanti betaalt zijn rekeningen niet! Overal heeft Lanti schulden en hoge rekeningen lopen, die kunnen leiden tot faillissement van bedrijven. Waar moet het geld vandaan komen, waardoor onze staatsschuld naar beheersbare proporties teruggebracht kan worden? De afgelopen tijd zien wij duidelijk dat er geld wordt bijgedrukt, de zogeheten monetaire financiering. De serienummers op de coupures die opeenvolgend uit de pinautomaten komen rollen, liegen er niet om! Wat voor drastische maatregelen moeten er getroffen worden, zodat wij kunnen zeggen dat Suriname weer een stabiele economie krijgt? Allemaal vragen die wij, gedwongen door de harde REALITEIT, op een rijtje plaatsen.

MUTATIES EN BENOEMINGEN

Dan nu over al die geweldige nieuwe directeuren, die onze staatsbedrijven weer tot bloei zouden moeten brengen. Eigenlijk een lachertje! Incompetente personen met een bedenkelijk verleden die de macht krijgen uit handen van iemand die het land helemaal niet weet te besturen. Wat kunnen wij als volk hiertegen doen? Toekijken? Passief accepteren? Waar is de generatie, die opkwam voor haar rechten, of is deze generatie zo gedegradeerd in haar ontwikkelingsvisie, dat zij niet kan inzien, of accepteren dat A kondre ne drai!!! Om het land weer op het goede spoor te krijgen, zal ons volk zich anders moeten opstellen. Gelaten toekijken, zal corruptelingen meer ruimte bieden om het land naar de verdoemenis te helpen.

R.S.B

More
articles