Sterke terugval vrouwenclubs SVB

De sectie vrouwenvoetbal van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) kent een grote terugval in het aantal verenigingen. Dat is volgens SVB-medewerker Ashok Bainath Sah het geval in alle de klassen van de vrouwenvoetbalcompetitie, namelijk de U-17, U-20 en de senioren.
Afgelopen woensdag is er met de vertegenwoordigers van de verenigingen vergaderd en het blijkt dat de inschrijving moeilijk op gang komt. Voor de U-17 klasse hebben zich tot nu toe slechts 2 verenigingen ingeschreven, te weten Oema Soso en Ascona. Het vorig seizoen telde de U-17 vijf verenigingen. De teams van Charlesburg en Simeria hebben zich teruggetrokken, terwijl het nog niet zeker is of Dosko zich dit seizoen ook voor deze afdeling zal melden.
Ook in de U-20 klasse zijn Oema Soso en Ascona de enige tot nu toe ingeschreven clubs. Merodia en Simeria zijn dit seizoen niet van de partij.
Voor de hoofdklasse oftewel de senioren hebben vier clubs zich opgegeven. Het gaat om Oema Soso, Evita (DIVA), Ascona en Merodia. Het ligt in de verwachting dat ook Dosko, de semi-kampioen van vorig jaar, zich gaat inschrijven voor deelname aan het nieuwe seizoen.
Bainath Sah erkent dat er reeds lang een aanvang moest worden gemaakt met de vrouwen bekercompetitie.
Echter kan de bal nog niet aan het rollen worden gebracht, vanwege de moeizame inschrijvingen voor het nieuwe seizoen.
De verwachting was dat naast de reeds ingeschreven verenigingen, zich nog drie clubs zouden aansluiten, namelijk een jeugdteam uit Commewijne, en twee teams uit Kasabaholo en Wit Santi.
“Echter is men nog niet zo ver. Wij hopen dat ze zich nog zullen inschrijven”, aldus Bainath Sah.
De sterke terugval is te wijten aan tal problemen, die maken dat het wat moeilijk gaat bij de vrouwen- en meisjesverenigingen. Onder meer de financiën en een terugval in het trainingsbezoek zijn hier de oorzaak van.
Indien alles goed verloopt, zullen de competities deze maand nog van start gaan. Het zal echter dan om ingekorte competities gaan.

door Ivan Summerville

More
articles