Tweede kans JusPol-medewerkers naar ander ministerie

De tweede kans medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) die niet meer voor het departement willen werken, zullen worden overgeplaatst naar een ander ministerie. Dat zegt de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos.

De waarnemend directeur van het ministerie, Humprey Tjin Liep Shie, had eerder aangekondigd dat politie-ambtenaren, burgerpersoneel van JusPol, afgevoerden van de RAIO-opleiding en penitentiaire ambtenaren die om verschillende redenen naar huis waren gestuurd, een  tweede kans zullen krijgen. De tweede kans hangt wel af van het resultaat van de dialoog die is aangegaan met de betrokkenen. Volgens Tjin Liep Shie gaat het om ruim 27 personen die om verschillende redenen thuis zitten, zoals rechtsprocessen, maar er zijn ook gevallen waarbij de taakomschrijving van een individu onduidelijk is.

Minister Van Dijk-Silos gaf tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst aan dat in het geval dat de tweede kans ambtenaren niet meer aan Justitie verbonden willen zijn, ze overgeplaatst zullen worden naar een ander ministerie: “Ik ga geen mensen betalen die thuis willen blijven. Ze worden allemaal op een ander ministerie geplaatst.”Tjin Liep Shie had ook een mening hierover, hij zei dat een ieder die op de loonlijst van JusPol staat, prestatie moet leveren.

“In enkele gevallen gaat het  om mensen die gewoon naar huis zijn gestuurd en hun salaris blijven ontvangen”, zei hij.

Behalve het geven van een tweede kans aan JusPol medewerkers, heeft het ministerie volgens Van Dijk-Silos nog andere plannen. Het gaat onder andere om het aantrekken van minstens tien juristen voor de afdeling Wetgeving. Deze afdeling die volgens de minister nu op een situatie van schering en inslag lijkt, moet dè afdeling van het departement worden. “Wetgeving is heel belangrijk en de wetten zijn belangrijk voor de rechtstaat Suriname. Als deze zaken niet goed op gang gebracht worden, zullen we in een wild west leven. Dat kan niet, daarom gaan we alles eraan doen om de rechtstaat te behouden en te beschermen.”

-door Ivan Summerville-

More
articles