Parmessar wordt toch algemeen directeur EBS

De NDP-parlementariër tevens oud-minister van Openbare Werken, Rabindernath Parmessar, wordt uiteindelijk toch de algemeen directeur van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS). Dat werd vandaag kenbaar gemaakt door Steve Geerlings, de voorzitter van de EBS Werknemersorganisatie tijdens een algemene ledenvergadering (alv) in de EBS kantine aan de Saramaccastraat.

Geerlings deelde kort na de alv aan de pers mee dat de werknemersorganisatie in het afgelopen weekend een onderhoud heeft gehad met president Desiré Bouterse, minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson. Bij dat gesprek zijn er enkele punten van de EBS door Dodson aan Geerlings voorgehouden die Geerlings op andere gedachten hebben gebracht betreffende de kandidaat Rabindernath Parmessar.

In eerste instantie werd er aangehaald dat men geen politicus wilde om leiding aan het energiebedrijf te geven, maar gelet op zaken die zich in het bedrijf hebben voorgedaan, kiest men toch liever voor Parmessar. Het gaat hierbij om zaken die de bond niet aan de grote klok wil hangen.

Volgens Geerlings gaat de bond voor het belang van het bedrijf en de medewerkers. “Er zijn gesprekken gevoerd waarbij de minister van NH onderbouwde gaf waarom er voor  Parmessar gekozen zou moeten worden. Toen ik bepaalde zaken over de top en enkele ongeregeldheden van het bedrijf hoorde, kwam ik direct tot de conclusie om voor een neutraal persoon te kiezen. Vandaar dat we toch voor Parmessar gaan”, zei hij.

Geerlings gaf verder aan dat Ruben Julen samen met Parmessar die zowel nationaal al internationaal ervaring heeft, leiding aan de EBS zal geven. Naast Julen zijn ook de namen van Samuel Mehardjan en Marcel Eindhoven (kandidaat-directeur) genoemd om functies in de leiding van het bedrijf te bekleden. Het ligt in de bedoeling dat Parmessar over twee weken de functie van algemeen directeur van de EBS zal bekleden.

-door Ivan Summerville-

More
articles