Surifesta wil ‘Owru Yari Countdown’ dit jaar groter

De eerste ‘Owru Yari Countdown’ welke op het Onafhankelijkheidsplein werd gehouden op oud op nieuw, was zo’n succes, dat de organisatie Surifesta van plan is om het evenement dit jaar groter aan te pakken. De countdown hield in, dat iedereen die op het plein was, de laatste seconden van 2015 aftelde naar 00:00 uur, om zo het nieuwe jaar 2016 in te luiden. Het doel dit jaar is niet om de opkomst te vergroten, maar de organisatie wil meer activiteiten op het programma plaatsen, waaronder artiesten en ook diverse culturele groepen. “Als alles goed verloopt na een evaluatie van het evenement met het Surifesta team, de districtscommissaris en het Kabinet van de President, kan er dit jaar gerekend worden op de tweede Owru Yari Countdown ”, zegt de voorzitter van Surifesta, Jean-Luc van Charante aan De West.

Van Charante blikt terug op een hele leuke en gezellige avond. “De sfeer zat er goed in.” Hij beschrijft de avond als boven verwachting. De opkomst was goed. De organisatie schat dat iets meer dan 250 mensen het plein hebben bezocht tussen 23.00 uur ‘s avonds en 02.00 uur in de ochtend. “Na de countdown werd het steeds drukker”, zegt Van Charante. Het evenement werd geopend met een brassband die vanuit ’t Vat liep naar het Onafhankelijkheidsplein, daarna was er een gebed, welke geleid werd door Rosita Leeflang. Een dj zorgde voor de muziek en twee ceremoniemeesters: Quintis Risti en ‘Sko’, brachten het publiek aan de gang. Ook de veiligheid was gegarandeerd. Het Surifesta veiligheidsteam heeft samen met de politie-eenheid ervoor gezorgd, dat alles goed is verlopen. Er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan.

Het opmerkelijke was, dat de groep aanwezigen meer bestond uit Surinamers. Volgens Van Charante zou dit komen doordat er weinig is gepromoot. Het evenement werd alleen door de media bekendgemaakt. Bij de volgende countdown belooft de organisatie meer aandacht hieraan te zullen schenken.

-door Kimberley Fräser-

More
articles