5500 lopers bij 13e Bigi Broki Waka

Aan de dertiende editie van jaarlijkse Bigi Broki Waka over de Wijdenboschbrug hebben 5500 lopers deelgenomen aan de vier verschillende onderdelen. Het gaat om de 10km snelloop, de 5km snelloop, de wandel- en trimloop en de Run4Kids. De massa meldde zich al heel vroeg voor de eerste grootse bewegingsactiviteit van het nieuwe jaar. Hans Girjasingh, voorzitter van de Stichting Bigi Broki Waka, blikt tevreden terug op de activiteit, die dit jaar “It’s just a bridge, get over it” als thema had. Girjasingh, die reeds 8 jaar de kar trekt, denkt nu aan stoppen om de jongeren een kans te geven.
Volgens hem is er bewust voor het thema gekozen om een ieder te motiveren deel te nemen aan de loop en om de rest van het jaar te blijven sporten.
Er waren ruim 5000 lopers aanwezig voor de wandel- en trimloop. Zij werden met 29 bussen naar Commewijne vervoerd waar de start plaatsvond. Voor de 5km en de 10km hadden zich 600 personen ingeschreven, maar uiteindelijk verschenen er zo’n 500 personen aan de start. De organisatie is desondanks tevreden, omdat hiermee de limit ook niet werd overschreden. “Gelukkig maar, anders hadden we problemen met de politie”, aldus Girjasingh.

door Ivan Summerville

More
articles