Chandrikapersad Santokhi: “Geloofwaardigheid van de regering neemt af”

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, is niet te spreken over de devaluatie. Gelet op de plotselinge aankondiging van de devaluatie, zegt de politicus dat de geloofwaardigheid van de regering aan het afnemen is. Volgens Santokhi is het volk getroffen door deze devaluatie en het is volgens hem voor een ieder duidelijk dat de mensen het in hun portemonnee voelen: “ Je komt aan de spaargelden van de mensen en ook aan de gelden van de ondernemers. Deze hele devaluatie werkt vernietigend naar alle sectoren.”

De Nationale Assemblee heeft  vorige week in een schrijven naar DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, het verzoek gedaan om vandaag in een openbare vergadering bij elkaar te komen.  Er wordt slecht één agendapunt besproken, namelijk ‘Presentatie en bespreking van maatregelen die door de Regering in verband met de huidige economische omstandigheden, zijn voorbereid dan wel getroffen en versterking van de Staatshuishouding’.

De oppositie had een vergadering aangevraagd met als onderwerp: ‘Het bespreken van de huidige financieel-economische situatie met haar neveneffecten voor de samenleving en de maatregelen van de regering ter beteugeling van de verdere neergang’.

Santokhi meent dat de regering geen maatregelen moest treffen naar de samenleving toe die niet goed voorbereid en of helemaal niet met DNA besproken zijn.  “Als u nog geen sociaal vangnet hebt voor de kwetsbare groepen en voor die groepen die het slachtoffer gaan worden van de maatregen, voer ze dan nog niet in”. Volgens Santokhi zal de omvang van de devaluatie ten volle na 15 januari 2016 merkbaar zijn, wanneer de verhoogde tarieven en prijzen doorberekend zullen worden naar de consument via de winkeliers. Santokhi zegt verder dat men niet moet vergeten dat de maand januari heel lang duurt gelet op het feit dat de meeste sectoren voor 25 december, de salarissen over de maand december uitbetalen.

door Ivan Summerville

More
articles