Surinaamse drugdealer opgepakt in Porto Velho/ Brazilië

In zuiderbuurland Brazilië heeft de Departamento de Narcóticos (Denarc) vrijdag een bende met 70 capsules cocaïne aangehouden in Porto Velho, de hoofdstad van de federatieve staat Rondônia die valt onder região Norte do Brasil. De verdachten, onder wie een Surinamer, waren voornemens de capsules in te slikken en vervolgens na smokkel te verkopen in Portugal. De arrestatie kwam na een anonieme tip aan de politie.

Vier mannen en twee vrouwen werden opgepakt met de cocaïnebolletjes in een huis in de wijk Tancredo Neves, Zona Leste de Porto Velho. De arrestatie kwam nadat het anti-narcotica department een klacht over de verdachten had ontvangen. Een van de mannen die werd gearresteerd, heeft de Surinaamse nationaliteit. Volgens Denarc, waren alle daders op de bewuste locatie en trachtten ze te ontsnappen over een muur toen ze zagen dat er agenten arriveerden, maar ze werden uiteindelijk gearresteerd. In een van de kamers van het huis werden vier capsules aangetroffen. In de keuken werden vervolgens meer dan 66 capsules gevonden, in totaal 785 gram cocaïne. Betrokkenen zijn afgezien van de Surinamer, afkomstig van de Braziliaanse staten Ceará, Maranhão, Pará en Rondônia. Agenten van Denarc hebben een bekentenis gekregen van de verdachten die zeiden dat ze de capsules zouden slikken en na af te zijn gereisd naar Portugal, vervolgens daar te verkopen. De aangehouden verdachten zullen zich moeten verweren tegen de aanklacht dat ze zich met handel in drugs hebben ingelaten.

De mannen werden overgebracht naar het Pandinha, de vrouwen wachten hun rechtszaak af in de vrouwengevangenis Penitenciária Estadual Feminina. Porto Velho ligt in het westen van Brazilië. In 2010 waren er 426.558 inwoners. De belangrijkste economische activiteit in de regio is het verbouwen van cassiteriet. De stad is dan ook een belangrijke plaats voor het verhandelen van dit riet. Porto Velho ligt aan de rivier de Madeira (een zijrivier van de Amazone). Op 2 oktober 1914 werd de stad door pioniers gesticht, tijdens het bouwen van een spoorweg.

More
articles