Strijd om futsaltitels morgen van start

Een week nadat de algemene ronde is afge-rond, maakt de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) morgen een aanvang met de play-offs in de verschillende klassen.
In totaal zullen zestien ploegen strijd leveren om vier titels, waarvan het kampioenschap in de hoofdklasse het meest begeerde is. De meeste ogen gaan dan ook uit naar de play-offs in de hoofdklasse, het paradepaardje van de SZVB, waar titelverdediger Styx-The Kuldipsingh Group en subkoploper ZV Men-gao zich als nummer 1 en 2 voor de na-competitie hebben geplaatst. Zij nemen het dan-ook tegen elkaar op in de eerste fase van de play-offs. Het word teen best-of-three serie. In de andere serie gaat de strijd tussen nummer 3 FC Internacional en nummer 4 SV Ka-bel Boyz/Luna Group. Van alle vier ploegen is Kabel Boyz/LG de enige zonder titel. Styx en Mengao zijn meervoudige kampioenen, terwijl FC Internacional één titel heeft. Kabel Boyz/LG kende een wisselvallig seizoen, maar wist zich aan het einde van de rit toch van de vierde tevens laatste play-offsplek te verzekeren. De ploeg eindigde op een gelijk aantal punten met semi-kampioen van 2014 The Lions, die vanwege de onderlinge resultaten in drie ontmoetingen tegen Kabel Boyz/LG buiten de boot viel.
De serie tussen Styx-Mengao belooft dus veel spanning. Mengao herbergt enkele spe-lers, die in het verleden in play-offs en fina-lewedstrijden meerdere keren de tegenstan-der van Styx zijn geweest of in de gelederen van de club hebben gespeeld. Een zo’n spe-ler is Vangelino Sastromedjo, ex-speler van oud-kampioen SCV Linco. Sastromedjo is met 32 doelpunten de topscorer geworden van de algemene ronde. Verder maakt ex-Styx-doelman Ronny Aloema ook deel uit van de ploeg van Mengao.
In de algemene ronde won Styx twee van de drie ontmoetingen. In de eerste ronde (zon-dag 26 juli) en derde ronde (zondag 1 no-vember) werd het 3-2 om 6-2. In de tweede ronde (zondag 20 september) won Mengao met 5-2.
FC Internacional was de betere in twee van de drie duels tegen SV Kabel Boyz/LG. In de eerste ronde (zondag 16 augustus) won FC Internacional met 7-3. In de tweede ronde (zondag 27 september) werd het 10-2 en op donderdag 8 oktober speelden de ploegen in de derde ronde 1-1 gelijk.
De winnaar van de serie tussen Styx/KG (nr.1) en ZV Mengao (nr.2) is de eerste finalist. De verliezer krijgt dan een herkansing te-gen de winnaar van de serie tussen FC Inter-nacional (nr.3) en SV Kabel Boyz/LG (nr.). De winnaar van deze “herkansing is tweede fi-nalist. De verliezer eindigt als derde. De verliezer van de serie tussen nr.3 en nr.4 is met-een uitgeschakeld en eindigt als vierde.
In de overige klassen geldt hetzelfde systeem.
In de eerste klasse nemen Rising Stars (nr.1) en ZV Zwaluw’96 (nr.2) het tegen elkaar op en The Lions II (nr.3) vs FC Internacional 2 (nr.4). De kampioen en semi-kampioen promoveren naar hoofdklasse, terwijl de als derde geëindigde ploeg promotie/degradatie wedstrijden speelt tegen de nummer 8 (laatste) van de hoofdklasse: Lengte Boys.
Tweede klasse: FC United (nr.1) vs FC Exces II (nr.2) en Kabel Boyz/Luna Group (nr.3) vs Pen-tagon 2 (nr.4). De kampioen en semi-kam-pioen promoveren naar de eerste klasse, terwijl de nummer 3 promotie/degradatie speelt tegen de nr.9 van de eerste klasse SC Scorpio.
Veteranen: Styx/MN Car Center (nr.1) vs Club Noord (nr.2) en Wasgo (nr.3) vs Djogo 2000 (nr.4).
Na de algemene ronde zijn de topscorers als volgt: Hoofdklasse: Vangelino Sastromedjo (ZV Mengao) 32 goals. Eerste klasse Mitchell Remak (Rising Stars) 27 goals. Tweede klas-se: Kiran Jadoenath (FC Blend) 60 goals. Ve-teranen: Gino Brandon (Djogo 2000) 28 goals.
Het play-offsprogramma start morgen al om 11:00 uur met de tweede klasse wedstrijden, gevolgd door de veteranenduels om 13:15 uur en om 15:45 uur de eerste klasse play-offs. De wedstrijden in de hoofdklasse beginnen om 18:30 uur. De speellokatie is de Anthony Nesty Sporthal.

More
articles