Deva Boys in ware voetbaloorlog langs ontketend SNL

Bij de voortzetting van de SVB eerste klasse competitie donderdagavond in het Dr.Ir. Fran-klin Essed Stadion, zegevierde Deva Boys (DB) met 4-3 over SNL. Het is een ware voetbaloorlog geworden waarbij het publiek de grootste bijdrage leverde. Na lange tijd was het stadion zo levendig. Supporters van SNL hadden zich strategisch verspreid op de tri-bune en openden in de tweede speelperiode een fel mentaal offensief op spelers en aanhangers van DB. De laatstgenoemde was de wedstrijd heel goed gestart en dacht de drie punten al binnen te hebben vanwege een riante 4-0 voorsprong, die het team uit Com-mewijne had weten op te bouwen, dankzij goals van Akoela Debhola (4, 5, 31) en Mu-gaphio Milano.
SNL veranderde na de pauze echter in een ware legermachine die, getrokken door pe-lotons op de tribune, constant beukte op de defensieve muur van de tegenstander. Het effect kwam reeds een minuut na de spelhervatting toen SNL counterde en aanvaller Ronald Ida na een rush vanop rechts DB-goa-lie Antoine Kemper omspeelde en de achterstand verkleinde naar 1-4. De legerploeg kreeg hierna zeker nog twee geheide sco-ringskansen, maar deze bleven onbenut door gehaast spel en onbesuist schieten.
SNL bracht in de 50ste en 57ste versterking in het spel en invaller Sergio Darson verk-leinde vier minuten na zijn invalbeurt de achterstand naar 2-4, door goed in te lopen op een vrije trap en de bal met het hoofd te verlengen.
De hel brak toen goed los voor DB, dat dui-delijk geen antwoord had op het aanvalsge-weld van de legerploeg. “Go, go, go”, klonk het in koor op de tribune. “Moreel?? Hoog! Moreel?? Hoog!, gingen de peloton kameraden van de legerploeg door. “4-2 bullshit… 4-2..bullshit!! SNL toonde ballen toen eerste invaller Mitchell Remak in de 69ste minuut de achterstand verder reduceerde naar 3-4, een derde tegendoelpunt binnen 20 minu-ten. De aanhang van DB was verstomd en leek verstijfd onder de leuzen van de peloton kameraden van SNL. “Deva Boys.. .Pif-paf..Deva Boys…Pif-paf”, maakte het de ploeg uit Comnewijne er niet makkelijker op.
De lades werden opengetrokken door de DB-spelers op het veld. DB-goalie Kemper zag zijn poging het spel te vertragen in de 73ste minuut door arbiter Keketi bestraft worden met een gele kaart. Vijf minuten later ontsnapte zijn teamgenoot Guillermo Wijngaarde aan een rode kaart na een ge-vaarlijke charge van achteren op een SNL-aanvaller. Hij kreeg daarvoor de gele kaart, wat voor enige commotie zorgde onder de legerpelotons op de tribune vanwege het verhardde spel aan DB zijde, maar de ploegcommandanten wisten de gemoederen te bedaren.
Gedurfd keeperswerk van SNL’s doelman Ro-mano Mijnals voorkwam meer doelpunten van DB, maar aan de andere zijde kwam de aanvalslinie van de legerploeg niet meer tot scoren. Na de wedstrijd werd er een erehaag gevormd door de peloton kameraden bij de ingang naar de kleedkamers en ontvingen de SNL-spelers onder bemoedigende yells schouderklopjes.
Bij de DB aanhang hing er een sfeer van gro-te opluchting. Hun team kwam er met de no-dige kleerscheuren van af en is na twee ge-wonnen competitieduels met 6 punten de koploper in de SVB eerste klasse.
De competitie wordt dit weekeinde voortge-zet op diverse speellocaties. (DRP)