Srefidensi Marathon start met 26 lopers

 

Wanneer vandaag om 17: 30 uur het startsein wordt ge-geven voor de twaalfde Sre-fidensi Marathon zullen er 26 lopers aan de start verschijnen. Dat is aantal dat zich tot gisteren had inge-schreven voor de laatste af-stand van het jaarlijks terug-kerende evenement.
Volgens de voorzitter van de Commissie Srefidensi Mara-thon, Roy Samuels, gaat het onder meer om 10 Surina-mers, 5 Guyanezen en lo-pers uit Frans-Guyana, Fran-krijk, Amerika en België.
Voor wat Suriname betreft zullen onder andere Irene Tijndal, Carlos Felixdaal, Juan Pigot en Guillermo Udenhout aan de start verschijnen.
Udenhout werd vorig jaar derde in een tijd van 3 uur, 7 minuten 4 seconden.
Opmerkelijk is dat Syverio Simison, die vorig jaar als eerste Surinamer over de fi-nish ging en als tweede ach-ter winnaar Lionel d’Andra-de (Guyana) in het algemeen klassement eindigde, niet aan de marathon deelneemt maar aan de halve marathon.
Samuels zegt dat de voorbe-reidingen goed zijn verlo-pen. Het wachten is alleen nog op het startsein.
Guyana, de grootste concurrent van Suriname op de langeafstanden, is dus met 5 atleten vertegenwoordigd. Het gaat om titelverdediger Lionel d’Andrade die bij de vorige editie met een tijd van 2:57:50 winnaar werd.
Verder zijn ook Silas Brum-mel, Alaika Morgan, Cysleen Phillips en Llevellin Gardner van de partij.
Naast de marathon en de halve marathon staat ook de Ekiden op het programma. Voor halve marathon heb-ben zich 35 deelnemers op-gegeven.
Ilsida Toemere, één van Su-rinames topatleten op de langeafstand, is de grote af-wezige bij de maraton en de halve marathon. Ze doet dit jaar mee op de Ekiden. Op dit onderdeel wordt de ma-rathonafstand van exact 42km en 195m (42,195) door zes personen gelopen over de respectievelijke afstanden van 5 km, 10 km en 7,5 km.
De route van de marathon: Start Onafhankelijkheids-plein-Kleine Combéweg-Klei-ne Waterstraat-Cornelis Jong-bawstraat-keerpunt pompsation SOL On The Run-Wilhel-minastraat-Hof-stede Crul-laan-Cornelis Jongbaw-straat-Anton Dragtenweg-Bonistraat-Basitostraat-Jozef Israelstraat-Johannes Ver-meerstraat-Ring-weg Noord-keerpunt Ringweg Noord ter hoogte van km 31-zelfde rou-te terug-finish startpunt.

door Ivan Summerville

More
articles