Laatste sportdag met een uniek karakter

De laatste sportdag van de Ilonka Elmont Foundation voor het jaar 2015 had vandaag een uniek karakter.
Behalve dat deze sportdag de laatste en grootste van het jaar was, kwamen namelijk ook de drie lopende projecten van de Ilonka Elmont Foundation samen op het Boys Sportcomplex aan de El Doradolaan op Rainville. Het gaat in deze om het project Sportdagen voor Kinderen met een Beperking, het project Special Heroes Suriname Sport&Bewegen en het Ready&Able Train de Trainer-programma.
De Ilonka Elmont Foundation organiseerde haar vierde en laatste sportdag van het jaar samen met het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO). Voor deze sportdag waren ruim 230 leerlingen van de Kennedyschool, SO/VSO Emmaschool, VSO Ilse Labadie, SO Maretraite en TJG uitgenodigd om mee te sporten.
Vanuit Special Heroes Suriname Sport&Bewegen worden de sporten voetbal, volleybal enatletiek gepromoot binnen het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Deze sporten kwamen ook terug op de sportdag onder leiding van Sandrina Hunsel, Chavelli Wip en Cheryl Brunings (volleybal), Desiré Vroom en Arthur Maynard (voetbal) en Zabdai Zamuel met Stefan Macintosh (atletiek).
Daarnaast werden de gecertificeerde cursisten van recente Ready&Able Train de Trainer programma’s wederom gemonitord en geëvalueerd. In totaal zijn ruim 120 mensen reeds getraind via dit programma. De laatste Ready&Able training van het jaar zal vanaf 27 november aanstaande plaatsvinden.
De kinderen konden zich gedurende de ochtend vermaken met spelletjes zoals Canadees trefbal, roversspel, tweelingvoetbal en djoel maar dus met voetbal, volleybal en atletiek vanuit Special Heroes Suriname Sport&Bewegen.
De Ilonka Elmont Foundation nodigt bij elke sportdag een bekende Surinamer uit om mee te doen en om als rolmodel te dienen voor de kinderen. Voor deze laatste sportdag werd artiest Tjark “Tjatjie” Bel, bekend van hits als ‘KanKanMan’ en ‘Kon Go’ bereid gevonden om samen met de kinderen te sporten en spelen en enkele liederen ten gehore brengen. Ondanks hij eerder bij een sportdag aanwezig was, hoefde de zanger niet lang na te denken toen hij weer werd uitgenodigd. “Ik voetbal zelf en ik vind het erg belangrijk dat kinderen de kans krijgen om te sporten. Als ik mijn steentje hieraan kan bijdragen dan ben ik er zeker bij” zegt Tjatjie.
De sportdagen van 2015 zijn mogelijk gemaakt door de welwillende ondersteuning van de sponsors Kuldipsingh NV, SEMC, Self Reliance, Fernandes Bakkery, Cirkel Group, BasicOne en Caribbean Drive. “Zonder hun bijdrage zouden wij dit fantastische en structurele sportparticipatieproject niet voor het zesde jaar op rij kunnen uitvoeren”, aldus de organisatie.

More
articles