Meriba geeft zich over aan politie

Romano Anthony Meriba heeft zijn schuiladres verlaten en heeft zich vandaag aangemeld bij de politie. Hij gaf zich over in verband met een diepgaand politioneel en justitieel onderzoek nadat twee rovers Siegmund ‘Sigi’ Struiken en Melvin ‘Stoep’ Top, maandagochtend bij een confrontatie met de politie aan de Bonistraat zijn gedood. Drie anderen (Errol S. alias ‘Airco’, Steven B. alias ‘Sriba’ en Anthony Ch.) raakten, evenals twee politieagenten, gewond bij de confrontatie. De politie verdenkt Meriba van betrokkenheid bij de bende. Vanmiddag heeft de afdeling PR van het Korps Politie Suriname zowel zijn aanmelding als de aanhouding en inverzekeringstelling bevestigd. Volgens een politiebron heeft Meriba zich bereid verklaard volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Ook de ondernemer Rohitas S. is in deze zaak aangehouden bij een razzia in zijn woning te Zorg en Hoop. De politie heeft bij deze ondernemer een auto van de gesneuvelde rover Tob aangetroffen en in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de auto zou worden gesleept naar een andere locatie om te worden gesloopt. De politie heeft op dit adres ook vuurwapens en een motorfiets in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld. Gisteren meldde de politie de aanhouding van Gerald A. en Armand J.

Hierrmee is het aantal verdachten in politiehanden op vijf gekomen. Met de aanhouding van Meriba en Rohitas S. is het aantal arrestanten op zeven gekomen.

De aanmelding van de pleegzoon van president Desiré Bouterse is opmerkelijk, want, hoewel verschillende omstanders beweerden hem te hebben gezien bij de confrontatie met de politie, heeft hij dat op dezelfde middag op de staatsradio ontkend. Hij bevestigde wel dat zijn voertuig betrokken was bij de beroving en schotenwisseling, maar verklaarde dat hij de auto enkele dagen eerder aan een vriend had uitgeleend voor een verhuizing. Meriba stond een interview af, waarin hij zei een advocaat in de hand te hebben genomen. Hij kon uit privé overwegingen zijn verblijfplaats niet prijsgeven. Noch opvallender is de aanmelding nu de politie sinds maandag alle vragen over de persoon van Meriba afwentelde. Zelfs de meest vertrouwde politiekanalen durfden niet openlijk voor de dag te komen over de betrokkenheid van Meriba.

In politiekringen wordt druk gediscussieerd over de mogelijkheden die een eventuele verdachte heeft om sporen weg te maken als hij te lang op vrije voeten blijft. Ingewijden denken dat hij eerst een alibi heeft ingestudeerd voordat hij het politiebureau is binnengewandeld. Gerald A. en Armand J., die ook zijn aangehouden, zouden ook al hebben geprobeerd sporen weg te maken voordat de politie ze beet had.

Naar verluidt, heeft de politie op verschillende adressen invallen gedaan en merkwaardige vondsten gedaan, variërend van vuurwapens tot gasflessen voor metaalbranders. De politie denkt dat de bende ook verantwoordelijk is voor een serie grote inbraken in handelszaken en andere nog niet opgeloste zware criminele feiten. De verwachting is dat de komende dagen nog meer verdachten zullen worden ingerekend.

More
articles