Deva Boys maakt flitsende start

Het team van Deva Boys heeft gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion duidelijk aan het redelijk goed opgekomen publiek laten zien wat dit competitiejaar de intenties zijn van de voetbalclub uit Meerzorg/Commewijne:
promoveren naar de SVB hoofdklasse. De tegenstander die daaraan moest geloven was het sterrenteam van Jong Rambaan. Jong Rambaan werd met 1-3 geklopt en bleek niet opgewassen tegen het strijdlustig geweld van Deva Boys. De ploeg van clubtrainer Soekario Soewirjo speelde aanvallend heel goed met een speltempo, dat de tegenstander behoorlijk problemen gaf.
De haarzuivere passes en het hoge baltempo was daarbij opvallend. Jong Rambaan probeerde hetzelfde spel neer te zetten, maar kwam moeilijk door de goed sluitende verdediging van Deva Boys.
De Jong Rambaanaanvallers Ricardo Loswijk en Illunga Eduards kregen geen voet aan de grond. De enige echte gevaarlijke actie van Eduards was in de slotseconden van de wedstrijd bij een rush door het centrum. Hij werd daarbij neergelegd in de gevarenzone door de laatste verdediger Jowano Clemens, wat de laatste een tweede gele kaart dus rood opleverde. De door arbiter Keketi toegekende penalty werd door Germaine van Dijk van Jong Rambaan via de handen van de naar de juiste hoek duikende Deva Boys-goalie Antoin Kemper ingeschoten. Dit doelpunt in blessuretijd was echter een lapje voor het bloeden, want Deva Boys had daarvoor het pleit al beslecht via drie sublieme goals.
Debolha Akoela rondde in de 24e minuut feilloos combinatiewerk af met een schot hoog in de touwen, terwijl Geovanni Tiendarie in de 32e minuut bij een machtige vrije trap vanaf 25m afstand JR-goalie Firgillio Lamsberg kansloos liet, 2-0. Arantis Veira scoorde in de 57e minuut het derde Deva Boys doelpunt op identieke wijze als clubgenoot Akoela, uit een combinatie, wat mag worden betiteld als ingestudeerd patroonspel. Jong Rambaan-trainer Ramkisoen had niet lang daarvoor de wisselspelers Raoul Moera-Awalie en Roche Emanuelson in het spel gebracht om wat meer rust op het middenveld te creëren en meer aanvalskracht in de voorhoede the brengen. Maar deze wissels bleken te laat. Het kwaad was al geschied. Eindstand: 3-1 voor Deva Boys, dat hiermee een flitsende start gemaakt heeft in het nieuwe seizoen van de SVB eerste klasse. Het arbitrale team bij deze wedstrijd bestond uit hoofdarbiter M.Keketi, de assistenten S.Glorie en M.Rensch en vierde official M.Wakijo. Als Fifa referee inspector fungeerde B.Esajas. (DRP)