Savanne Rally 2015 zal voorgaande edities doen verbleken

De jaarlijkse Savanne Rally is zoals ge-bruikelijk vrijdag onder grote publieke belangstelling van start gegaan op het Onafhankelijkheidsplein. Ruim 90 equi-pes uit verschillende landen zullen dit weekend de grenzen van zichzelf en hun auto op de proef stellen. Volgens hoofdhuidzetters Robert Hahn en Dave Boëtius is er een rally klaargestoomd, die alle eerdere savanne rally’s zal doen verbleken.
Met een prachtig uitzetteam is er bijzonder veel werk verricht, zodat de rallyrijders dit weekend hun hart kunnen ophalen. Het blijft altijd en natuurlijk een strijd tussen de rijders en de uitzet-ters. Na de start is het de bedoeling om de rallyrijders zo snel als mogelijk, maar bovenal veilig te brengen naar de verschillende savannegebieden. Er zal veel gereden worden in de OP-Savanne.
Hahn zegt dat de deelnemers na de start rijden tot zaterdagmiddag, en ze zullen nog op een onbekende plaats overnachten. Volgens de uitzetter is overnachtingslokatie een verrassing voor de deelnemers. Zij zullen veel sa-vanne zien en Hahn spreekt de hoopt uit dat de deelnemers aan hun trekken zullen komen. Hahn merkt ook op dat de savanne droog is en hij verwacht daarom veel spektakel van de deelnemers. Volgens hem is er veel werkt verricht door het uitzetteam om de start tot een succes te maken. Hij verwacht dat de deelnemers reeds bij de eerste overnachting vermoeid zullen zijn. “De rally wordt dan de volgende dag vervolgd”, aldus Hahn.
Zondagmorgen start de karavaan weer en zal dan meer in de zuidelijke richting trekken, waar glibberige heuvels de weg naar het uiterste punt van deze rit zullen bemoeilijken. Gelukkig gaat men daarna bergafwaarts, terug in de rich-ting van de savanne. Rond 15:00 uur wordt de eerste equipe verwacht op Marinalex, waar deze 39ste editie van de prestigieuze Savanne Rally ten einde zal komen. Voor de deelnemers is ook de mogelijkheid geschapen om daar te overnachten.

More
articles