November 7, 2015


3e editie Poetry&Beyond sessions…EROTIEK! geslaagd


November 7, 2015

Op zaterdag 31 oktober vond een geslaagde derde editie van Poetry&Beyond Sessions in het uitverkochte On Stage Theater plaats. Deze 3e editie stond in het teken van EROTIEK! Via woordkunst (met name Spoken Word), dans, beeldende kunst en muziek, kwamen de verschillende interpretaties, invalshoeken en connotaties van EROTIEK aan bod. Poetry&Beyond Sessions is een event, waarbij het draait om Spoken Word verstevigd door haar origine Poetry. Naast Spoken Word, werd de avond omrasterd door disciplines als muziek, dans en beeldende kunst voor Jong&Oud (er).  Het publiek luisterde en keek aandachtig naar de voordrachten. Zoet, bitter, stilzwijgend, lachwekkende en spie-gelvormende verhalen via woordendans, dans, beeldende kunst, muziek en meer…EROTIEK sprak en er werd aandachtig geluisterd. Snijdende stiltes werden afgewisseld met gelach en het publiek van jong tot oud, kwam aan hun trekken. De vol geprogrammeerde avond was taboe doorbrekend voor velen en smaakt naar meer. Het dichters-collectief Koko Lampu hield voordrachten, waarin hun verhaal gelinkt aan erotiek gedeeld werd. De dansen van Kidcastic, Lenz Castillion en Anique Marcet waren stout, verassend en vermakend. Kurt Nahar, André Sontosoemarto en Henk Daniël ‘Sheik’ waren de beeldende kunstenaars van deze editie met durvende kwasten die het verhaal van de avond vertaalden op canvas. André Sontoesomarto en Divainey Gojo zetten een bodypaint act neer die bovenal gedurfd was. Divainey eindigde de act met een gedicht in het Aucaans. D_Answer band met saxofonist Noel Wielzen fungeerde als slagader van het geheel. Initiatiefnemer van Platform Support Suriname dat dit organiseerde en tevens Poetry Performer, Zulile Blinker, rijgde de avond aan elkaar met pittige interacties met het publiek via MC en Spoken Word. Het is duidelijk dat de vraag naar woordkunst is geprikkeld in Suriname, bovenal heeft het thema ‘Erotiek’ de aandacht getrokken van menigeen om een getuige te zijn van deze speciale avond. Deze editie wordt uitgezonden op Garuda TV. Meer info over de volgende editie is te vinden op de Facebook pagina van Platform Support.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249