Mahinder Jogi: “Vaseur kocht stuk grond op naam van EBS

In 2011 heeft de oud-directeur van de EBS, Kenneth Vaseur, in de hoedanigheid van president-commissaris van  het energiebedrijf een stuk terrein aan de Cornelis Jongbawstraat ter waarde van 1795.000 euro gekocht. De verkoopakte is opgemaakt op 10 januari 2011.Dit terrein zou bedoeld zijn om activiteiten die niets met stroom te maken hebben te ontplooien. “De EBS is een bedrijf voor de opwekking en levering van energie maar het stuk grond is gekocht voor het opzetten van een bar,  hotel en restaurant”, zegt parlementariër Mahinder Jogi.

Volgens Jogi zal hij deze punten waarvoor hij genoeg bewijsmateriaal heeft voorleggen aan de regering en de president zodat die het volk uit het duister kunnen halen voor wat deze handeling van Vaseur betreft. De ondernemer Otmar Sibilo is een van de geldschieters van EBS en in deze zaak is hij de gemachtigde van de verkoper, predikant Charles Mc Calman. Dit gebeurde in de periode dat Vaseur de president-commissaris van de EBS was. “ Zo een aankoop moet de directeur van een bedrijf doen na goedkeuring van de Raad van Commissarissen (RvC) en in die periode had de EBS geen directeur. Het was Vaseur die de eindverantwoordelijke was. Wie controleert wie?” Vraagt de politicus zich af.

De parlementariër vraagt zich af waarom Vaseur niet gewacht heeft tot dat er een directeur van de EBS benoemd werd in geval het terrein werkelijk aangekocht werd voor EBS, ondanks een ieder weet dat EBS niets met bar, restaurant en hotel te maken heeft. Jogi vraagt zich verder af als de leden van de rvc toestemming gegeven hebben of als hij eigendunkelijk zaken in zijn voordeel heeft gedaan. Ook bestaan er twijfels over het bedrag van 1795.00 euro voor het perceel, groot 1251 vierkante meter. Het bedrag van bijna 1.8 miljoen euro komt op 1435 euro per vierkante meter. Nu is dat volgens Jogi de vraag als er een taxatierapport is opgemaakt en in geval het gemaakt is hoe betrouwbaar het is. Naast de aanschaf van het stuk terrein in het noorden, is er in diezelfde periode ook een terrein aan de Kwattaweg gekocht voor euro 800.000,=. Ook daarover wil Jogi antwoord, omdat volgens hem de mensen van de EBS alles doen wat ze willen. ‘Het blijkt dat de mensen weer misbruik hebben gemaakt van hun bevoegdheden en hun handtekeningen.”

More
articles