Winnend The Lions verhoogt druk op verliezend Kabel Boyz

Met nog slechts twee speelronden voor de boeg is de spanning te snijden in de hoofdklasse zaalvoetbalcompetitie. In de top lijkt het een stuivertje verwisselen tussen rege-rend landskampioen Styx en de gedoodverf-de titelkandidaat ZV Mengao. Zij hebben echter een ruime voorsprong op de overige ploegen die daaronder strijd leveren om de twee overige beschikbare play-offsplaatsen.
Nummer 4 Kabel Boyz/Luna Group kreeg gisteren opnieuw een dreun te verwerken. Na-dat de ploeg afgelopen zondag met 7-10 van The Lions verloor, moest zij gisteren ook het hoofd buigen voor ZV Mengao, dat door twee goals van Giovanni Waal en één van Vangeli-no Sastromedjo met 3-1 zegevierde. Urvin Wisse vond het net voor van Kabel Boyz.
Door deze verliespartij en het feit dat The Lions opnieuw won heeft de laatstgenoem-de de druk op Kabel Boyz verhoogd in de strijd om tenminste de vierde tevens laatste play-offsplek. The Lions klopte Giants met 6-3. Mengalvio Ceder nam drie van de zes tref-fers voor zijn rekening. Naast Ceder scoorden ook Melvin Ford, Magill en Toshiro Ho-moet voor The Lions. Voor Giants schoten Valentien Pranaware, Melvin Valies en Iwan Pinas met scherp.
Zowel nummer 4 Kabel Boyz als nummer 5 The Lions heeft nu elk 27 punten uit 19 duels, terwijl nummer 6 Pentagon met 26 punten ook nog een kleine kans lijkt te maken.
Styx liet in het treffen met rivaal FC Interna-cional belangrijke punten liggen door een 2-2 gelijkspel. De regerend landskampioen verloor hiermee de koppositie aan ZV Men-gao, dat nu met 44 punten uit 19 duels leidt. Styx is tweede met 1 punt minder.
Styx had in FC Internacional geen makkelijke tegenstander, maar kwam desondanks eerst tot scoren via Urvin Remak. FC Internacional kwam na rust langszij via Vahid Vinisie. Het was wederom Remak die Styx op rozen zet-te: 2-1. Echter had ook Vinisie het antwoord klaar en bepaalde hij de eindstand op 2-2.
Aanstaande zondag staan de huidige nummer 1 en nummer 2 om 20:00 uur tegenover elkaar in wat beslist een kraker belooft te worden. Dit duel wordt voorafgegaan door het duel tussen Kabel Boyz en Pentagon wat ook een topper belooft.
Stand na 19 speelronden:
1.ZV Mengao         44 punten
2.Styx/KG         43 punten
3.FC Internacional     32 punten
4.Kabel Boyz/LG    27 punten
5.The Lions         27 punten
6.Pentagon         26 punten
7.Giants         11 punten
8.Lengte Boys         8 punten
door Ivan Summerville

More
articles